Szabad enni a terheléses vércukor vizsgálatot megelőző este?
Figyelt kérdés
Holnap megyek erre a vizsgálatra.A védőnőm azt mondta hogy éhgyomorral kell menni,de azt is mondta hogy már előző este is kerüljem a vacsit.Nagyon éhes vagyok!:-)Szerintetek kajálhatok még ma este vagy inkább ne?2008. jan. 20. 18:20
1/5 anonim válasza:
Én tejberizst vacsoráztam este 8kor. Az éhgyomrim 4.6 volt (teljesen jó) Két óra múlva 8.0 (7.8 a határ, mint tudjuk) Azóta rendszeresen itthon mérem magamnak, és nem megy 5 fölé a vércukorszintem... Nem értem, miért, de nem baj. Ha mégegyszer mennem kellene(szerintem igen), akkor kipróbálnám úgy is, hogy nem eszek este. De szerintem ezzel nincs öfüggésben, mert azt mérik, hogy két óra múlva visszaáll- e normális értékre a cukrod. Úgyhogy vmi kevés szénhidráttartalmút ehetsz. Egyél egy almát, reszeld le, és eszegesd jó sokáig:) El is felejted, hogy éhes vagy. Drukkolok holnap, ne járj úgy, mint én, nagyon idegfeszítő... De soha nem eszek olyan tömény cukrosan (cukrosakat, édeseket egyáltalán, mint az a TÖMÉNY SZŐLŐCUKROS VÍÍÍÍZ :( az szerintem majdnem mindenkinek magasra szökik...és csak jól beijesztenek, meg aztán lehet, nem is mérnek pontosan)
2/5 anonim válasza:
nyugodtan egyél,de csak olyan dolgokat amik nem cukrosak,mert az befolyásolhatja az eredményt(banán narancs pl).A gyomor 3 óránként ürít.egyél fehérjét tojást virslit stb.Sok sikert.
3/5 anonim válasza:
Szia!
Egyél nyugodtan! És vigyél magaddal citromlevet, én is inkább limonádét ittam, nem tiszta cukros vizet.
4/5 anonim válasza:
Én rendesem vacsoráztam, sőt még vacsora után jégkrémet is ettem. A vérvétel előtt 5.26 volt a cukrom, utána 5.72. Szóval nem hiszem, hogy a vacsora befolyásolná. A citromlé helyett citromot javaslok, azért,mert én is citromlevet vittem és nem engedték beleönteni, azt mondták, csak a citromot engedélyezik. Persze ez is változó, attól függ hova mész. Amúgy pedig nem is szörnyű az íze, én kb. 1,5 perc alatt megittam és utána sem voltam rosszul.
5/5 anonim válasza:
Szia. Egyél nyugodtan, de ne 1 egész tortát, és ne sok édességet. Nekem a doki mondta.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!