Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hanyadik héten csinálják a...

Hanyadik héten csinálják a terheléses vércukor vizsgálatot? Kell hozzá beutaló? Ha igen, kitől kapom?

Figyelt kérdés
2008. febr. 23. 12:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A 26. héten csinálják,éhgyomorra kell menni.

Én magándokihoz járk,hozzá nem kell beutaló,amúgy meg szerintem a védőnő adja.

Boldog babavárást!

22 hetes kismami

2008. febr. 23. 12:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hogyha nem volt cukorbeteg a családban akkor kb a 26.héten kell majd menni.Hogyha volt akkor lehet hogy hamarabb és nem csak egyszer. Nekem magándokim van ,de terhesgondozásra a körzetemhez tartozó kórházba jártam. Ott adja a beutalót a védőnő,mint minden más vér,ill.vizelethez. Nekem így volt.
2008. febr. 23. 13:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Legtöbb helyen a védőnő, de nekem pl, a kórházban lévő terhesgondozóba kell menni mindig minden beutalóért.Sztem Te is érdeklődj a védőnődnél.Az a tuti.És nálunk a 24. héten kell menni.
2008. febr. 23. 13:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a 24-26. héten csinálják.a beutalót pedig a háziorvos adja.Mindenképpen kérdezd meg a védőnőt,hogy hogyan csinálják,mert nálunk pl már úgy kell odamenni,hogy egy órával azelőtt megettél egy zsömlét és megittál két deci tejet.De van ahol glökőzszirup van.Van ahol adják van ahol nem-Van ahol két órát kell várnai...Ahány ház annyi szokás.A védőnő majd megmondja,hogy kotől tudod meg.

De adhat a gondozást végző szakorvosod is.Akkor tőle kell megkérdezni.

HA időpont kérés van,akkor jó előre gondoskodj időpontról,mert nálunk majd két hetes előjegyzés van.

2008. febr. 23. 13:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem is azt mondta a doki, hogy a 26. héten menjek, de mivel már megkaptam a beutalót (terhesgondozáskor a védőnő írta doki pecsételte és adta ide véglegesen), ezért lehet, hogy elmegyek a 24. héten vagy a 25. en meglátjuk lesz e kedvem korábban menni, szerintem mindegy a lényeg, hogy 24-26. hét között legyen valamikor!

Jah és nálunk meg éhgyomorra kell menni, mert először leveszik úgy a vért utána meg, elküldenek zsömlézni, és egy óra múlva kell visszamenni.

Boldog babavárást! 23 hetes kismama

2008. febr. 23. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!