Terhesen miért nem ajánlott termálvizbe menni? Van valami
időhatár? Mondjuk ha hetente 30 percet töltök benne, az
is árt? Nem forró,35 fokos víz.
Figyelt kérdés
2010. dec. 28. 17:58
1/7 anonim válasza:
Függ a termálvíz összetételétől is. A fürdőkben ki van írva, hogy egyszerre mennyi az az idő amit ajánlott a vízben tölteni, ez általában 20 perc szokott lenni. Terhesen azért nem jó fürdőbe menni, nehogy elkapj valami csúnyaságot alulról!!!
2010. dec. 28. 18:01
2/7 anonim válasza:
Kérdés:
2 hét múlva megyünk "nyaralni" a családommal Bogácsra, ahol termálfürdő van. (Kénes vízzel.) Abban az időben a töltöm a 28. heti terhességemet. Kérdésem, hogy fürödhetek-e?
Válasz:
Egyszerű válasz: nem javaslom. A víz pontos összetételét ugyan nem ismerem, de a meleg termálvizet ebben a korban már nem ajánljuk. A ként pláne nem.
Főleg azért sem, mert a termálvizek szinte biztosan fertőzöttek és a méhszáj ekkor már nem teljesen zárt (ha az orvosa zártnak nyilvánítja, az szülészeti szempontból korrekt, a valóságban nagyságrendekkel nagyobb a fertőzésveszély ebben a korban).
Dr. Nagy László
2010. dec. 28. 18:15
3/7 anonim válasza:
Nekem volt egy rokonom, aki iszappakolás miatt vetélt el, már nagy volt a baba, és halva szülte meg otthon.. Nem tudom alapból persze mindenkire máshogy hat, de én vérnyomásom ha terhes vagyok mindig rettentően alacsony, eszembe se jut még otthon se beülni a fürdőkádba, mert biztos,hogy nem tudnék kimászni belőle. De, ez én vagyok. Utána kell olvasni, hogy az adott víz javasolt-e kismamának vagy se. Legtöbb gyógyfürdőt fel lehet telefonon is hívni esetleg, és akkor ott biztosan tudnak felvilágosítást adni
2010. dec. 28. 18:23
4/7 anonim válasza:
Nem a hőmérséklettel van a gond, hanem a víz összetételével. Ha nem termál v gyógyvíz, csak sima meleg víz, akkor mehetsz. :)A legtöbb standon, fürdőben van "sima meleg" víz is, vagy még mindig ott az uszoda, ha úszni szeretnél.
2010. dec. 28. 18:25
5/7 A kérdező kommentje:
igazából egyetlen medence van, ami szóba kerül, mégpedig az, amelyikben a kisfiam babaúszik. Különleges módon tisztított medence, így „csúnyaságot”, ahogy valaki írta nem hiszem, hogy elkapnék.
Majd megkérdem az úszásoktatótól, hogy más anyuka terhesen bement-e a vízbe a babájával, és majd megírom, hogy ő mit mondott.
2010. dec. 28. 18:45
6/7 TKI Ibolya válasza:
Termál vízben egyáltalán nem szabad kismamának úszni, sőt igazándiból babának sem.Anyukánál vetélést okozhat a babának meg a szívét terheli meg.Nekem külön felhívta a nőgyógyászom a figyelmemet,hogy termál vízben ne fürödjek.A gondos tisztítás ellenére is kaphat fertőzést az anyuka.
29 hkm
2010. dec. 29. 09:37
7/7 anonim válasza:
Nekem a dokim azt mondta, hogy az utolsó 3 hónapban még a sima meleg vizes medencét és az otthoni fürdőkádas pancsikolást is hanyagoljam, mert a meleg víz ellazítja a méh izomzatát és koraszüléshez vezethet. Ezért is alkalmazzák sok helyen szüléskor a meleg vizes medencét, mert segít az ellazulásban és a tágulásban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!