Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tegnap megittam egy flector...

Tegnap megittam egy flector rapid port. Ugye nem lesz tőle semmi baja?

Figyelt kérdés

Még csak 6 hetes vagyok, tegnap nagyon nagy fájdalmaim voltak (nem terhességi fájdalmak), tűrtem tűrtem, de egy ponton már nem bírtam tovább. Advil vagy Flector volt itthon. Az advil betegtájékoztatója szerint: "Terhesség

Amennyiben Ön várandós, a gyógyszer alkalmazása előtt konzultáljon kezelőorvosával. A terhesség első három hónapja alatt az Advil Ultra lágy kapszula csak a kezelőorvos kifejezett utasítása alapján szedhető. A terhesség utolsó harmadában a gyógyszert nem szabad bevenni."

A flector szerint: "A nem szteroid gyulladáscsökkentőket a terhesség első és második harmadában csak orvosi javallat alapján, a lehető legrövidebb ideig szabad alkalmazni. A 6. hónaptól kezdve használatuk ellenjavallt.

- A nem szteroid gyulladáscsökkentők kiválasztódnak az anyatejben, ezért szoptatás alatt az alkalmazás nem javasolt."

Szinte mind a kettő ugyanaz, de első olvasáskor nekem az advil szigorúbbnak tünt.

Másik kérdésem az lenne, néha rám törnek ezek a görcsös fájdalmak, amik egy idő után elviselhetetlenek lesznek. Kérdeztem a doktort mikor utoljára ott voltam, hogy mit szedhetek, de csak annyit felelt, hogy fájdalomcsillapítót. Mit ajánlanátok, amit kb 2 havonta vagy 3 havonta egyszer be lehet venni?

2010. dec. 22. 10:03
 1/5 anonim ***** válasza:
A Flector por nagyon erős görcsoldó szer. Én nem vettem volna be! És mindenképpen olyan orvost keresnék, aki normálisan megmondja, hogy mit lehet szeddni és mit nem. Ez így várandósan nagyon veszélyes "játék", hogy annyit mondanak, hogy szedj fájdalomcsillapítót! Keress másik orvost, aki nevet is mond, hogy mit szedhetsz, mert ilyenkor nagyon kevés szer ajánlott. Általában mindenre Algopyrint ajánlanak, de ez gondolom rajtad nem segítene sajnos.
2010. dec. 22. 10:14
 2/5 A kérdező kommentje:

Én sem vettem volna be, ha nem őröltem volna meg a fájdalomtól. Fájt a fejem nagyon reggeltől, szóltam páromnak is, de persze ő nem hitte el vagy ráfogta a terhességre, nem tudom lényeg az, hogy nem nagyon törődött velem. Még fel is emelte a hangját pár órával később valami jelentéktelen dolog miatt, ebből veszekedés lett, és akkor elszabadult a pokol. Elkezdett lüktetni, görcsölni a fejem, folyamatosan hányni jártam, a körzeti orvosom csak délig rendelt, már ügyeletre kellett volna menni, de az 5-6 km, busz oda nem visz, esetleg úgy ha 2 km sétálok. Ezt most így nem tudtam bevállalni.

Már ezerszer megbántam, de így már nem tudok mit tenni, csak remélni a legjobbakat és bízni abban, hogy a betegtájékoztató sem ír hülyeségeket.

2010. dec. 22. 10:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia

Lett valami baja a babadnak?

2014. márc. 22. 07:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Kizárt nekem is adtak kórházba nagyon erős gyógyszereket h vissza tartsák a szülést egy gyógyszernek nem az erőssége az összetevői szamitanak
2016. okt. 30. 17:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha lett baja nem a flektortól.

Nekem pl egy pici elment egy torok gyulladástol a második terhességnel inkább vettem be gyógyszert kalmopyrin is erős mégis szabad

2016. okt. 30. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!