Tegnap megittam egy flector rapid port. Ugye nem lesz tőle semmi baja?
Még csak 6 hetes vagyok, tegnap nagyon nagy fájdalmaim voltak (nem terhességi fájdalmak), tűrtem tűrtem, de egy ponton már nem bírtam tovább. Advil vagy Flector volt itthon. Az advil betegtájékoztatója szerint: "Terhesség
Amennyiben Ön várandós, a gyógyszer alkalmazása előtt konzultáljon kezelőorvosával. A terhesség első három hónapja alatt az Advil Ultra lágy kapszula csak a kezelőorvos kifejezett utasítása alapján szedhető. A terhesség utolsó harmadában a gyógyszert nem szabad bevenni."
A flector szerint: "A nem szteroid gyulladáscsökkentőket a terhesség első és második harmadában csak orvosi javallat alapján, a lehető legrövidebb ideig szabad alkalmazni. A 6. hónaptól kezdve használatuk ellenjavallt.
- A nem szteroid gyulladáscsökkentők kiválasztódnak az anyatejben, ezért szoptatás alatt az alkalmazás nem javasolt."
Szinte mind a kettő ugyanaz, de első olvasáskor nekem az advil szigorúbbnak tünt.
Másik kérdésem az lenne, néha rám törnek ezek a görcsös fájdalmak, amik egy idő után elviselhetetlenek lesznek. Kérdeztem a doktort mikor utoljára ott voltam, hogy mit szedhetek, de csak annyit felelt, hogy fájdalomcsillapítót. Mit ajánlanátok, amit kb 2 havonta vagy 3 havonta egyszer be lehet venni?
Én sem vettem volna be, ha nem őröltem volna meg a fájdalomtól. Fájt a fejem nagyon reggeltől, szóltam páromnak is, de persze ő nem hitte el vagy ráfogta a terhességre, nem tudom lényeg az, hogy nem nagyon törődött velem. Még fel is emelte a hangját pár órával később valami jelentéktelen dolog miatt, ebből veszekedés lett, és akkor elszabadult a pokol. Elkezdett lüktetni, görcsölni a fejem, folyamatosan hányni jártam, a körzeti orvosom csak délig rendelt, már ügyeletre kellett volna menni, de az 5-6 km, busz oda nem visz, esetleg úgy ha 2 km sétálok. Ezt most így nem tudtam bevállalni.
Már ezerszer megbántam, de így már nem tudok mit tenni, csak remélni a legjobbakat és bízni abban, hogy a betegtájékoztató sem ír hülyeségeket.
Szia
Lett valami baja a babadnak?
Ha lett baja nem a flektortól.
Nekem pl egy pici elment egy torok gyulladástol a második terhességnel inkább vettem be gyógyszert kalmopyrin is erős mégis szabad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!