18+6 hetes leszek amikorra időpontot kaptam gen. tanácsadásra és a mintavétel még utána lesz. Az uh alapján mért kora ráadásul még négy nappal idősebb is a babámnak a számítottnál. Nagyon meg vagyok ijedve, hogy már nagyon nagy lesz a vetélés kockázata.
2009. jan. 23. 15:01
1/10 anonim válasza:
Szia! Emlékeim szerint ezt nagyjából ilyen terhességi korban szokták végezni. A vetélési kockázat nem hiszem, hogy a terhesség korával függ össze.
2009. jan. 23. 15:05
2/10 anonim válasza:
Szia.
A vetélés kockázata nem nő attól, ha később csinálják a vizsgálatot. De annak mindenképp oka kell legyen, hogy elküldtek a genetikai vizsgálatra, gondolom valamelyik eredményed nem volt tökéletes. Én tapasztalatból mondom, hogy mindig jobb, ha megcsinálják a vizsgálatot, mintha szülés után derülne ki, hogy probléma van a babával.
2009. jan. 23. 15:07
3/10 anonim válasza:
Nem lesz késő.
Ne idegeskedj!A magzatvizet a 16-19héten veszik le.
A kockázat pedig minden esetben 1-2%!
2009. jan. 23. 15:10
4/10 anonim válasza:
Szia! Az amniocentézist a 14 héttöl kezdve csinálják, s már hallottam esetet, hogy valaki a 20. héten ment. A vetélés kockázata az elején a legnagyobb, mert ilyenkor még a spontán vetélés lehetösége is fennáll. Ne idegeskedj, biztosan rendben lesz minden. Bár tudom, könnyü ezt mondani, nekem már két magzatvízvétel van a hátam mögött, s a másodiknál is ugyanúgy izgul az ember ...
2009. jan. 23. 15:14
5/10 anonim válasza:
Ha bármi gond van,akkor sajnos mindegy...nekem is 18+6 hetesen csinálták-a Telki khzban-és 2 nap múlva volt eredmény,mert ők Prágába küldik az eredményt és fluoreszkálós technikával nézik meg.Aztán még tenyésztik a hagyomásnyos módon,de akkor már nyugodt lehet az ember,mert az eredmény a kezében van,csak még több mindenre megnézik(ami már nem olyan fontos).
2009. jan. 23. 15:31
6/10 anonim válasza:
Bizony, utolsó válaszolónak is nagyon igaza van. Nekem 20+4 hetesen végezték el és már 25 hetes voltam, mikor kész lett az eredmény!
Utána sokat feküdj, ne emelj, ne élj házaséletet és kerüld az izgalmakat! Bár ez utóbbi a legnehezebb...
Minden rendben lesz és a terhességi idő miatt ne izgulj, egyáltalán nem lesz késő!!!
2009. jan. 23. 15:33
7/10 anonim válasza:
Bocsánat, azóta írtak. 15:14-esre gondoltam! és akkor már leírom azt is, hogy nekem a Baross u-on a Női klinikán végezték.
2009. jan. 23. 15:34
8/10 anonim válasza:
Nekem 19 hetes 3 naposan csinálták.
Nem vot semmi gond, utána pár nap pihenés, az első 24 órában lehetőleg fekvés.
2009. jan. 23. 16:12
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat, remélem minden simán megy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!