Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy telik el egy napotok egy...

Hogy telik el egy napotok egy ket eves kisgyerekkel es egy egyhos vagy tobb hos pici babaval?

Figyelt kérdés
Mennyit tudtok foglalkozni a nagyobbikkal es mit szoktatok egyutt csinalni es mennyit jatszik el magaban egy nap?Az en lanyom szinte egesz nap sott egesz nap egyedul elvan jatszik fozocskezik csak etetni es pelusozni van idom mert az egyhos kislanyom hasfajos es nem is nagyon alszik egesz nap es egesz nap lefoglal ha meg alszik fozok es hazi munka.Nagyon nagy buntudatom van amiatt hogy nem sokat foglalkozok a nagylanyommal,jo meg puszikalom meg megolelem es beszelek hozza meg segit amit kerek meg odahivom magunkhoz mikor pelusozok vagy szopiztatok de akkor is szerintem eznnyi nem lenne eleg neki.
2010. dec. 20. 21:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez az időszak ilyen nehéz. Nekem 8 hós és 3 éves a két gyerkőc de folyton bűntudatom van. Eleinte a naggyal foglalkoztam többet hogy ne érezze magát kirekesztve, sokat meséltem neki és játszottunk mikor a kicsi aludt. De ugye most már ő is igényli az Anyukáját így még nehezebb. Próbálom a nagyot mindenbe belevonni, már próbálok velük egyszerre játszani (énekelünk, hintázunk) és aki felajánlja a segítségét azt elfogadom. Vagyis aki egy kicsit elviszi játszani (szomszéd nagymama utcabeli néni)mindenkivel elengedem ha menni akar mert tudom hogy ott csak vele foglalkoznak. Együtt érzek veled , egy kicsit könnyebb lesz ha a nagy oviba megy (bár ettől is bűntudatom van hogy viszem mikor itthon vagyok)
2010. dec. 20. 21:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
17 hónapos a lányom, 6 hetes a kisfiam. Sajnos nagyon nehéz a nagyobbikra megfelelő figyelmet fordítani:( itt is hasfájós a pici, sokszor le sem lehet tenni, csoda ha fél óráig el van egyedül a járókában. Remélem jobb lesz ez a helyzet, ha már tud mászni, kúszni, járni a kisebbik.
2010. dec. 31. 20:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémek: 21 hós a nagy, 10 hetes a kicsi.Én úgy oldottam meg, hogy a kicsi mei-taiban rám van kötve, ott szokott elaludni és közben mindent tudok csinálni a naggyal. A kicsi még nem igényel 15-20 percnél több foglalkozást , azt viszont rászánom, ilyenkor tornáztatom, játékokat lógatok a geje fölé, stb, de ahogy álmosodik felkötöm a mellkasomra és a naggyal foglalkozom, vagy főzünk, teregetek, stb. közben a kicsi csendben elalszik, amjd leveszem magamról és beteszem az ágyába.
2010. dec. 31. 22:05
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 2 éves múlt a lányom, és 3,5 hósak az ikrek(fiúk). Nekem is bűntudatom van, és ráadásul ha apa itthon van, akkor is van hogy a két fiú mindkettőnket igénybe vesz (fel kell venni őket), ilyenkor mégjobban sajnálom. Hugom szokott jönni néha, ő játszik a nagyobbal, én meg a kicsiket rendezem, de már ők is rafkósak, sokszor elvannak egyedül, de van hogy csak úgy jó nekik, ha beszélgetek hozzájuk, ha elmegyek, BÁÁÁÁÁÁÁ. Mindkettő egyszerre, az a "legjobb". Szoptatás közben szoktam a nagyobbal játszani, meg nap közben mesélni, mondókázni, ha nagy néha együtt alszik a két kicsi, akkor is. De hát ebéd is legyen, stb... Remélem ez csak jobb lesz, ha már a fiúk együtt tudnak játszani kicsit. Azt mondják el szoktak lenni az ikrek, ha már felfedezik egymást.

Plussz most tanuljuk a naggyal a bilizést, és persze hogy akkor kell neki, mikor szopik valamelyik fiú. :-)

Szóval nem vagy ezzel egyedül. Reménykendjünk hogy gyorsan elmúlik ez, vagy jobban belejövünk, vagy ilyesmi.

2011. jan. 1. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!