Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekkel és babával a...

Kisgyerekkel és babával a szúnyogok ellen?

Figyelt kérdés
Féléves és kettő éves gyermekünkkel megyünk nyaralni a Duna kanyarba. Attól félek sok lesz a szúnyog. Itthon nincs ilyen gondunk, zalaiak vagyunk. Piciket be sem lehet kenni semmivel még. Tudnátok valamit tanácsolni mit tegyünk hogy ne faljanak fel minket?
2010. júl. 4. 06:36
 1/4 anonim ***** válasza:

- Én deo stifttel (Aloe Ever-Shield Deodorant) kenem magunkat, nem vicc. Ugyanis nem csípnek a szúnyogok.

- De ha keversz eukaliptusz és citronella illóolajból (pl. Aromax) bázisolajjal vagy testápolóval keveréket (az arányokat fejből nem tudom) és a tarkóra, meg a hajlatokba (nem az egész testre!) kensz kicsit, hogy nem kenjék le a gyerekek, akkor ez is hatásos lehet, azt mondták a szakértők nekem.

- Vagy eukaliptusz tartalmú (jó erős szagú) krémmel próbálkozz ugyanúgy, mint az olajokkal (pl. Aloe Heat Lotion).

- Láttam valami spirál formájú lámpát is, amit a horgászok használnak erre a célra.

Azért otthon teszteld le indulás előtt a kencéket, nehogy hatástalan legyen. És vigyetek a csípésekre ápoló szert.

Sőt, fáklyát is beszereznék, ha olyan helyre mentek, amibe szúnyogriasztós fáklyaolajat érdemes venni, ha még kapható ilyen.

2010. júl. 4. 07:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Ugyanaz vagyok.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Nézd meg itt, a fokhagyma és ecet nekem jónak tűnik. Műanyag edényekbe lehet lezárva vinni magatokkal. Ha nem tömeges helyre mentek :-)

2010. júl. 6. 07:17
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! Egy igényes szállodába megyünk, ott sajnos nem lesz jó se a fáklya se a fokhagyma!
2010. júl. 6. 07:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát oda tényleg nem...

Jó nyaralást!

2010. júl. 7. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!