NST 34 hetesen? Kellett valakinek ilyen hamar kezdenie?
Én cukorbeteg vagyok, nekem is 34. héttől kellett mennem+uh minden alkalommal. Szintén a méhlepényem érését és a baba mozgását figyelték, mert a cukorbetegség hatással lehet rájuk.
Gondolom a cukroddal nincs probléma, de azért ha idő előtt érik a lepény az nem túl jó. Ha így figyelik hetente, akkor kevesebb a kockázata a méhen belüli károsodásnak ami a tápanyagellátás hiányából adódik (ez a méhlepény feladatai közé tartozna).
Nekem is a héten kell mennem először,csütörtökön leszek 34 hetes.
Nekem se mondott semmit a doktornőm,de úgy vagyok vele,hogy inkább nézzék meg gyakrabban,abból baj nem lesz!
Én holnap megyek először,akkor töltöm a 35.hetet. A védőnőm teljesen meg volt döbbenve, hogy "Ugye nincs valami baj?", mert a 36. héttől szokás menni először NST-re. Jól rám hozta az ideget, de bíztam benne, hogy ha baj lenne, az orvos mondta volna.
De mivel csak nem nyugodtam meg, felhívtam a dokit, mire ő azt mondta, hogy ő már a 35. héttől szokta kérni a kismamáinál, ez is orvosfüggő. Úgyhogy nyugodj meg, biztos nem látott semmi problémát, csak jobbnak véli korábban elkezdeni a vizsgálatokat.
nekem is 35hetesen kellett először menni, mert előtte kb 33.héten vizsgálaton mondta a doki, hogy a baba összevissza belegabalyodott a köldökzsinórba. 35.hetesen nst jó volt, utána rámnézett uh-val is, és a baba is rendben volt, letekerte magát a zsinórból. :-)
Jobb az elővigyázatosság.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!