Hétfőn megyek AFP vizsgálatra. Tudom, hogy nem szabadna negatívnak lennem, de ha kiderülne, hogy a baba beteg, akkor hogy szakítják meg a terhességet?
AFP vizsgálatra betöltött 16. héten kell menni. Mire megjön az eredmény, még idősebb a terhesség. Állítólag az AFP vizsgálat egy elavult vizsgálat, sok kismama kap rossz AFP eredményt, ilyenkor további vizsgálatok szükségesek. Szerencsére a többségnél a további vitsgálatok azt erősítik meg, hogy a magzattal nincs baj. Ha azonban súlyos baj van, döntés elé kerül az anya, hogy az adott rendellenességgel, betegséggel stb. vállalja-e a gyermeket, vagy amennyiben az orvosilag még megengedett (úgy tudom van olyan élettel nem összeegyeztethető rendellenesség, ahol a terhesség megszakítása terhességi kortól függetlenül a baj felismerését követően megtörténthet) akkor megszakíttatja a terhességet. Én imádkoztam, hogy ne kelljen olyan döntést hoznom, hogy a dobogó szívű magzatom életét elvegyem. A kislányom, akiről a terhesség 17. hetében kiderült, hogy súlyos, élettel összeegyeztethetetlen rendellenessége van, megkímélt az egész életen át tartó lelkiismeret furdalástól, és a 17. hét végi UH vizsgálaton már nem dobogott a kicsi szíve. A kérdező kérdése az volt, hogyan szakítják meg ilyenkor a terhességet. Úgy tudom, hogy élő, és elhalt magzatnál hasonló az eljárás. Vetélést indítanak, és a kicsit hüvelyi úton meg kell "szülni". Én ezen most estem át január 4-én. 3-án éjszaka tágítottak, majd 4-én reggeltől oxitocin infúziót kaptam. Délután 4 körülig vajúdtam, mert nem tágultam (végül már percenként jöttek a fájások), míg meglett a halott kicsi. Én megnéztem, és elköszöntem tőle. Nagyon szép ici-pici baba volt.
Szerintem egyébként ne készülj a rosszra, ha jönnie kell jön az magától is. Készülj inkább az egészséges gyermekre és pozitívan várj mindent.
Egészséges gyermeket és boldog babavárást kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!