Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit érdemes tudni a császármet...

Mit érdemes tudni a császármetszésről?

Figyelt kérdés
2009. jan. 22. 13:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Pontosan mire vagy ezzel kapcs. kíváncsi? Én is így "szültem".

2009. jan. 22. 14:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Először is, ne aggódj! Nekem is az volt, semmi gáz. Spinális érzéstelenítést kaptam, ami azt jelenti, hogy végig fent voltam, csak nem éreztem semmit. A gerincembe kaptam egy szurit. Mire felfogtam volna, hogy mi van, már kint volt a baba. Az utána lévő "visszapakolás" a hosszadalmasabb, kb. 15 perc, addig rendbe tették a babát. Utána egyből odahozták nekem, és cicire raktuk. Viszont mikor kiment az érzéstelenítés eléggé fájt, nem mondom, hogy nem. De ki lehetett bírni. A varratokat 7 nap múlva vette ki a dokim, az maga a megkönnyebbülés, nem feszült már. A vágás szinte alig látszik, de ha látszana sem érdekelne, van egy gyönyörű, egészséges 8 hós babám! Ne görcsölj emiatt, nem lesz semmi gond. Amúgy miért lesz császár?
2009. jan. 22. 14:05
 3/5 A kérdező kommentje:

az első babámat várom, sajnos veszélyeztetett lettem, ezért kell császárral szülnöm!

Sajnos nem sok mindent tudok róla!

Pl: mikor kell befeküdni, meddig kell bent maradni, mikor láthatom a babám, mennyire fájdalmas utána, milyen az ellátása a sebnek, hogyan is történik valójában a szülés

2009. jan. 22. 14:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én túlhordás miatt voltam bent előtte már 2 nappal.Ha prog. császárod lesz,akkor a megbeszélt időben kell a kórházban jelentkezned.Ilyenkor beöntés nincs,bikivonalon borotválnak,bekötik az infúziót és a katétert.Én is spinálist kaptam,a műtét kb 30 perc volt(cakk-pakk).Nekem csak megmutatták és vitték a csecsemőosztályra.Az őrzőbe kerültem(kb 17 órakor)és hajanli 4 kor fel kellett kelni mosakodni(ez piszok rossz),majd 5kor hozták szoptatni(sajna segítséget nem kaptunk és a 15 perc helyett 1 1/2 órát volt bennt,felülni sem tudtam...).Aznap délután mentünk át a roomingines szobába.Pénteken lett meg a baba,szerdán volt varratszedés és a hazamenetel.A kötést a hazajövetel után lehetett itthon leszedni.A lényeg: műtét után,ha már lehet sokat igyál,hogy mielőbb legyen tejed(nekem 4 napra lett) és hogy elkerüld a post spinális fejfájást(na ez olyan,hogy inkább befonom a szemöldököm)és figyelj rá hogy ne görnyedve járj,ez sem túl hasznos.Szoptatás után jó fejni ez is segíti a tejbelövelést.
2009. jan. 22. 14:17
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ha elöre tervezett császárod van, akkor ezt 37 +0 hetesen csinálják. Erre az idöpontra már fejlettek a babák. Én is spinálissal szültem, azt hallottam, hogy az EDA nem mindenkinél hat 100%-ban. Az érzéstelenítö hatása kb. 2-3 múlva távozik, lehet fájdalomcsillapítót kérni. 9-10 órával mütét után már le kell szállni az ágyról, hát ez nem éppen kellemes.

Igyál sokat, szerezz be homeos bogyókat (tejtermelés megindítására), hogy idejében jöjjön a tej, lehetöleg még benn a kórházban. Én egyébként 9 napig voltam bent.

2009. jan. 22. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!