Mit tartalmaz az első "terhesgondozás"? Mert én nagyon felháborodtam.
ha nagyon nézni akar egy doki uh-t akkor hasit csinál (valakinél még a 12.heti is hasi, orvostól függ). szóval az egy kifogás lenne, hogy hüvelyit nem csinál h. ne okozzon gondot. a köv. csak a 13. héten??? és ha kombinált tesztet szeretnél akkor mi van?! mert az a 12. héten van. (és megbízhatóbb mint a 16. heti afp.
menj másik dokihoz ha tudsz.
Utolsónak üzenem, minden ember más és más és minden kismama is más. Lehet, hogy a te orvosod, orvosaid nem tertották indokoltnak a gyakori ultrahangot, de vannak még lelkiismeretes orvosok, akik végzik a dolgukat, és igen is van olyan orvos és nem is ritka, aki veszélyeztetett terhesség esetén többször vizsgálja a kismamát, ez biztos, hogy így van. Magamból kiindulva pedig, igaz, nem voltam veszélyeztetett, de amikor úgy éreztem gond van, elmentem orvoshoz egy héten többször is (rákszűrés utáni barnázás, sokáig tratott és megijedtem) és lelkiismeretesen minden alkalommal szó nélkül megultrahangozott, azzal kezdte. Vannak tények, és a tény pedig az, hogy nem szabad napi 3-nál több ultrahangot végezni egy kismamán, egyébként nincs semmilyen hatással az embrióra és később a magzatra sem, viszont, ha gond van, akkor azt észre lehet venni. Nem mondom, hogy minden nap kell a veszélyztetett terhességnél ultrahangra járni, de 2-3 hetente, abban mi a rossz? A kismama is nyugodt és hamarabb kiderül, ha gond van.
És, ha nekem van egy orvosom, akitől én azt kérem, hogy vizsgáljon meg uh-val, akkor szerintem az alap, hogy megnéz. Én is felháborítónak tartanám, ha nem.
Rendben van, egyetértek sok mindenben. De, mint írtam is, nem tartom azt vészesnek vagy feleslegesnek, ha valakit esetleg 2-3 hetente uhval is megvizsgálnak párszor, nyilván nem a terhesség végéig. Vannak orvosok, akik szükségesnek tartják és vannak, akik nem. A leírtakból úgy értelmezten, hogy lelkismeretes dokihoz jártál, elnézést. De nem hiszem, hogy az én orvosom meg hozzá nem értő lenne csak attól, hogy minden alkalommal megvizsgált ultrahanggal. Magán terhesgondozásról van szó, de nem én mondtam ezt, hanem azon a helyen ez az előírás, minden kismamát megultrahangoznak minden alkalommal. Olvastam én is cikkeket arról, hogy vannak, akik károsnak tartják az uh-t, de nincs bebizonyítva. Mivel engem minden terhesgondozási alkalommal meguh-ztak, illetve akkor is pluszban többször, amikor aggódtam, és voltam már négyszer 4D-n, úgyhogy én anno felkutattam a netet erről a témáról.
És jól írtad, az sztk sincs ingyen, én nem dolgozom egy ideje és most fizettem be egycsomó pénzt a tb-re, nem kevés egyébként, főleg úgy, hogy talán életemben még nem használtam ki, talán, amikor receptet kiír az orvos. Persze, kell fizetni, sosem lehet tudni, mikor lesz az embernek szüksége rá. És nagyon örülök, hogy vannak még olyan orvosok, mint a tiéd, mert bizony eddig sajnos csak rossz tapasztalatról hallottam az sztk-s orvosokról, pedig nem hinném, hogy rosszabb vagy udvariatlanabb bánásmódban kellene, hogy részesüljön a beteg, aki sztkba jár. És nem hiszti az, ha egy kismama akár az sztkban, akit nem ultrahangoztak meg, megkéri az orvost, hogy tegye meg, mert joga van hozzá. Lehet, hogy az orvos a szakértő ebben az esetben, de nem kellene elutasítania a páciens kérését. Főleg, mint írtam, nálunk (nem kell kérni) alap, ha megyek vizsgálatra, akkor első, hogy fekszem is az ultrahanghoz az ágyra.
És a kérdező abszolút nem alaptalanul kéri, mivel írta, hogy nem szeretné, ha eleinte 7 hetente ultrahangoznák, azért ez egy minimális elvárás, a 7 hét azért sok és közben meg kellene vizsgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!