Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor tudatosult, hogy anyukák...

Mikor tudatosult, hogy anyukák lesztek?

Figyelt kérdés

Mikor kezdtetek kommunikálni a picivel, vagy örülni, vagy nem is tudom hogy fogalmazzak...

A problémám a következő(és kíváncsi vagyok, hogy ez normális-e):

Én még nem érzek iránta semmit, persze mindig ott motoszkál az agyamban, hogy lesz, meg van Ő, de egyéb semmi.Mikor felébredek az az első, hogy eszembe jut, hogy terhes vagyok (Kb.6 hetes, nemrég csináltunk tesztet, de orvosnál még nem voltunk).Úgy nem tudok még mit kezdeni vele.Párom mondta, hogy "anyuka", én meg mondtam, hogy ne hívjon még így, mert olyan furcsa, olyan nem tudom, még így ne..

Erre azt mondta, hogy néha úgy érzi, nem is akarom igazán a picit :(

Nem erről van szó, csak még szokni kell, hogy nem csak én vagyok a testemben.

Volt ezzel még így valaki?Vagy normális vagyok egyáltalán?

2010. dec. 16. 22:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

jól értem,"még csak" 6 hetes terhes vagy??ne viccelj, teljesen normálisan működsz:)még annyira új a dolog és az első 12 hét kb így fog eltelni, hiszen az agyad tudja, de nem érzel semmit.Na mikor már megmozdul, akkor már más lesz:)

Amúgy én 2 hónapja szültem és még sokszor mindig hihetetlen hogy van egy kisfiam:)

A kórházban a csecsemősök nekem is mondták, hogy "anyuka" és oda se figyeltem először, aztán meg jaaaa igen, én vagyok:)

Szóval teljesen természetes ez, ne aggódj, minden érzés jönni fog majd magától:)

boldog babavárást

2010. dec. 16. 22:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális vagy, nyugi. :)

Semmi gond, meg fogsz érni rá.

Ahogy semmi más a világon, a várandósság sem egy folyamatos eufória. Fel sem fogtad még egészen, illetve talán épp csak elkezdted sejteni, hogy minden, de minden másképp lesz ezután az életedben.

Majd ha látod az ultrahangon, hogy egy másik szív is dobog benned - nah, az valami elképesztő és felemelő érzés... :)))

Aztán a 2. harmadban, úgy a 18-20. hét körül meg fogod érezni a mozgását. És onnantól a szülésig egyre jobban. Izeg-mozog-ficereg, csuklik, stb...és ezt már tuti élvezni fogod. :)

És várni fogod az ultrahangokat, találgatni, milyen lesz, mikor megszületik, stb... ez lesz, de ha most még nem ez van, ne hibáztasd magad. Nem véletlenül tart 9 hónapig - nem csak a babának kell megnőni és megérnie a születésre, hanem Anyának is az anyaságra. :)

Boldog babavárást!

2010. dec. 16. 23:03
 3/12 A kérdező kommentje:

Jajj, köszönöm :) most ez jól esett :)

Csak páromtól nem, hogy ezt mondta, kicsit elszomorított :(.

Ő már 32 éves, és régóta szeretne babát, én meg 23 vagyok, és véletlenül becsúszott, és örülni fogok én, csak még a szülőknek is be kell adagolni, meg minden, szóval annyi minden kavarog bennem még.Egy férfinak meg biztos más, mert nem az ő teste változik meg

Köszi a válaszokat :)

2010. dec. 16. 23:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én megszültem a fiamat, és odatették mellém, csak néztem, és mondogattam: Anya vagyok, anya vagyok, anya vagyok. Alig mertem elhinni, hogy tényleg anya vagyok! Ne aggódj, ez majd csak később jön el, hogy tényleg érezni is fogod.
2010. dec. 16. 23:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi!Teljesen normális vagy!

Bennem akkor tudatosult,hogy anya lettem,amikor a hasamra tették a kiscsajt a szülőszobán!Még jó pár hétig nem igazán éreztem iránta semmit!Aztán kicsit megkésve,de annál nagyobb intenzitással törtek rám az érzelmek!

Sok boldogságot,és egészséget!

2010. dec. 16. 23:24
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönjük szépen :)

A baráti körünkből egy pár is épp most vár babát, de nekik már csak 2 hónap van szülésig :)

É s tök jó nézni, ahogy a lány simogatja a pocakját, meg a párja is néha néha odanyúl, megsimizi.Remélem mi is ilyenek leszünk idővel :)

2010. dec. 16. 23:33
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az anyasagban az a csodalatos, hogy eszre sem veszed, de egyre erosebben kotodsz a gyermekedhez. 4 honapos a lanyom, de a mai napig van olyan perc, hogy csak nezem, es el sem hiszem, hogy anya vagyok.

A parod is biztosan megerti, ha elmondod neki mit erzel, amugy fogj ra mindent a hormonokra :)

2010. dec. 17. 01:46
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én mostanában kezdem kicsikét érezni, hogy anya leszek... (15 hetes vagyok) persze azért még közel sem tudatosult bennem ez a dolog, talán majd nekem is csak akkor mikor az előttem szóloknak...szülés után. Ugyanígy megijedtem a 7-8. hét körül, hogy miért nem érzek még semmit. Sőt! Meglepetten álltam mikor 10.hét környékén a védőnő azt mondta, oda üljön le anyuka :D olyan furcsa volt. Semmi baj nincs ezzel, folyamatosan alakulunk anyává én úgy érzem. :)) Gratula a babához!
2010. dec. 17. 07:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
34 hetes vagyok, szép, kerek pocakkal, izgő-mozgó pocaklakóval. És még mindig vannak pillanatok, amikor nem érzem át igazán, hogy anya leszek... Van, amikor meg teljesen elérzékenyülök, hogy ez a pici lány hamarosan a karjainkban lesz. Teljesen normális, amit érzel. Én még most sem szeretem, ha valaki anyának szólít, nem vagyok még anya, majd csak akkor leszek, ha megszületett a lányunk. Most még csak kismama vagyok, hadd élvezzem ezt az állapotot így, ahogy van.
2010. dec. 17. 08:33
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Leírom,hogy bennem kb mik,amúgy veled egyidős vagyok és szintén nem tervezett baba volt...

Pozitív teszt: "mostmivan?! azért persze örömmel,mert azért mocorgott már bennem valami,hogy dejó is lenne..."

Ja, a köv 1 hétben ezt 3 másik teszt is követte(biztosra mentem:D)

Majd doki, 6 hetesen, volt már szívhang és egy paca a képernyőn....Na, a filmekben ilyenkor hatódnak meg könnyekig az emberek...én meg csak néztem,és nem tudtam felfogni(igazából ez a végső megerősítés,hogy basszus,ez tényleg összejött,nem csak a létező összes teszt hibás..:D)

aztán 6-12 hétig hullámzás, jó lesz-e így,akarjuk-e, nem lenne-e jobb ha mégsem...(hozzáteszem mindketten ab. ellenesek vagyunk a párommal.)

12. heti ultrahangon már egész kis emberke volt,kalimpált,úszkált..élmény volt,de leginkább a páromra nézni az uh közben.

Aztán jött a 18. hét, uh, védőnő,stb....Védőnőm mondta, hogy na,megpróbál szívhangot hallgatni, és sikerült neki, na nekem itt jött el az,ami, mint a filmkben, könnyes lett a szemem és tudatosul, hogy tényleg lakik bennem valaki...

Most 21 hetes vagyok,de azt veszem észre magamon,hogy egyre többször simizem meg a hasam,mondok neki ezt azt,stbstb...

Meg még valami,ami eszembe jutott,szülőktől mi is valami eszméletlen módon úgymond rettegtünk...Annyira boldogok voltak,hogy csak lestünk,és nagyon nagyon várják a kisunokát:D(amúgy jó a kapcsolatunk,párommal évek óta együtt élünk,csak valahol olvastam,ami szerintem nagyon igaz, hogy ez olyan,hogy fel kell vállalnod a szüleid előtt,hogy van szexuális életed,amiről jórészt hallgattok,ugye, de egy gyerek nem a szentlélektől lesz általában...)

Szóval szerintem nem vagy lekésve semmiről!

Ja,és nagyon boldog babavárást nektek:D

2010. dec. 17. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!