Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kihez is kell járnom? Milyen...

Kihez is kell járnom? Milyen gyakran, milyen vizsgálatra?

Figyelt kérdés

11 hetesek vagyunk. Számomra az nem egyértelmű, hogy kihez, mikor kell mennem. Kihez kell járni terhesgondozásra? (Nőgyógyászhoz?)

A kötelező UH-on felül milyen gyakran kell járni nőgyógyászhoz? Meg van szabva, vagy csak panasz esetén?

A védőnő mondta, hogy el kell mennem az első vérvételre. Elmentem a körzetihez, hogy megírja a beutalót hozzá. Erre azt mondta, hogy majd csak a 16. héten kell mennem először. Kérdem én, hogy nem kellene egy korábbi vérvételnek is lennie? Azt mondta nem úgy nézek én ki, mint aki vérszegény volna, vagy bármi bajom lenne, és nem küld el a laborba a "sok beteg közé". Azért hozzá teszem, hogy boltban dolgozom, tehát sokféle emberrel találkozom, az sztk-ba járóktól nem lett volna semmi bajom.

2010. dec. 16. 15:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát a háziorvosod nem jól gondolja. Ránézésre nem mindig lehet megállapítani, hogy vérszegény-e az ember, vagy van-e esetleg bármi más, amit vérből ki lehet mutatni. Én verném az asztalt, és kérnék beutalót mindenképp. Amúgy a terhesgondozáson mindig mondani fogják, hogy mikor hova kell menned, onnan kapod a beutalókat is. Szerintem jobban teszed, ha besétálsz terhesgondozásra, és ott kérsz vérvételre is beutalót. Ott tényleg mindent elmondanak. UH-k, kontroll vizsgálatok, stb... Arra figyelj, hogy mielőtt terhesgondozásra mész kontrollra, előtte egy pár nappal menj el a védőnőhöz, hogy friss vizeletvizsgálat eredményt lásson a doki. Sok boldogságot Nektek!
2010. dec. 16. 15:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! Én vérvételen először 12 hetesen voltam (teljes vizelet és vérkép, ja meg toxoplasma, vértípus) Aztán 16 hetesen AFP, toxoplasma, syfilis.

Nőgyógyászhoz 4 hetente járok, ott uh-t csinál és ellenőrzi, hogy nincs e valami fertőzés és, hogy minden rendben van-e.

2010. dec. 16. 15:31
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

Én is így gondolom, és kérek beutalót!

Szép napot!

2010. dec. 16. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!