Mit tehetek a terhességem alatt, amivel majd megkönnyítem a vajúdást és a szülést?
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen bevált(esetleg) torna, étrend, s bármi más cselekvés az, amit ha a terhesség alatt végzünk, azzal megkönnyítjük a szülést. Minden érdekel, amivel jót tehetek elsősorban a kisbabámnak és persze magamnak...
23 éves kismama
Szerintem tornázhatsz meg ehetsz egészségesen de lehet hogy mégse fogsz tágulni. Ez sajnos nem ettől függ.
Persze attól még fontos az egészséges életmód. De inkább úgy hogy legyél fitt és aktiv mert az az első pár napban nagyon fontos. Eléggé kimerült leszel de van aki fekszik és van aki sétál.
a kismamatornát nem próbáltam nem mondok róla semmit.
életmód: sok zöldséget gyümölcsöt ettem de nem voltun gazdagok tehát nem ettem igazán egészséges dolgokat pl. sokszor volt bundáskenyér és vajas kifli meg zsiroskenyér de mindig vettem hozzá egy paradicsomot egy paprikát télen retket ...
Nem sportoltam de könnyen szültem.
sok séta, főleg a végén, 36. héttől málnalevéltea napi 2 csésze, 1 reggel 1 este, ez felpuhítja a méhszájat, elvileg könnyebben nyílik majd. vannak homeopátiás bogyók is amik segíthetnek, ezeket a 36. héttől lehet elkezdeni szedni pl. cimicifuga stb. keress rá a neten, vagy itt a keresőbe keress rá ezekre.
mandulaolajjal 36. héttől gátmasszázs, ez is puhítja a gáti részt.
Kismamatorna, pszichés ráhangolódás, Kriston intim torna
ebből az utolsó kettőben volt részem, az első szülésem az első fájástól kezdve 3,5 órát tartott, a második 1,5 óra volt.
helyes légzésvétel megtanulása vajúdás illetve tolás alatt.
tolásnál akkor tolsz, nyomsz rosszul, ha vörösödik a fejed és úgy érzed, mintha lufi lenne a fejed. a helyes kitolásnál nagy levegővétel és lefele nyomod a levegőt, a rekeszizmodból lefelé a gát irányába, nem pedig torkodban buksidban tartod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!