Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nyakiredo vizsgalattal kapcsol...

Nyakiredo vizsgalattal kapcsolatban lenne egy kerdesem. Segitenetek megnyugodni?

Figyelt kérdés
Szoval, 13 hetes vagyok, most valtottam dokit, mert a korabbit egyaltalan nem tartottam szakmailag jonak. Az uj dokim tegnap azt mondta, hogy a nyaki redö vizsgalatot MAR NEM TUDJA MEGCSINALNI, MERT AZT A 11. HET VEGEN LEHET CSAK, MERT AKKOR ADJA KI A LEGVALOSABB EREDMENYT! Eddig ugy tudtam, hogy a 12. het vegen csinaljak. Szerinte igy utolag mar csaloka lehet az adat, ugyhogy marad a magzatviz mintavetel, felteve, ha mindenkeppen ragaszkodom a szüreshez. Hala az egnek van egy egeszseges kisfiam mar, es a csaladban sem volt senki szellemileg serült. Ez esetben gondolom nem kell a magzatviz -mintavetel... Vagy menjek biztosra?
2009. jan. 21. 11:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hát nem könnyű kérdés... De a terhesség egy kockázat vállalás, és igazából semmi nem jelenthet semmire garanciát. Én annyit csinálnék, hogy elmennék egy profi ultrahangoshoz, és vele alaposan átnézetném a babát. Esetleg a vérből való kockázat becslést is megcsináltatnám. Ha a kettő alapján "fennakadnék" a rostán, akkor jönne csak képbe a magzatvíz vizsgálat.
2009. jan. 21. 11:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom.Az én orvosom szakmailag nagyon jo,és nekem ő a betöltött 13.héten csinálta a tarkoredő vizsgálatot.Magzatviz mintavételt,35év felettieknek szokták javasolni vagy valamilyen betegség gyanuja ként,ami mondjuk egy vérvétellel igazolodni látszik.
2009. jan. 21. 11:47
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia

A 12.héten csinálják de nem értem miért nem csinálja meg neked hiszen oké hogy lesz eltérés de észre veheti ha túl nagy vagy túl kicsi az eltérés pontosat nem tud de ennyit észre vehet meg ugye a 18.hetinél is sok mindent észre vesznek ha úgy van a magzatvíz vétel meg nem túl biztonságos és felénk úgy csinálják ha a 12.heti kicsi eltérést mutat és pl a 18.heti is akkor vesznek vizet

2009. jan. 21. 11:48
 4/11 anonim ***** válasza:
65%

A 13. hét már tényleg késő a nyakiredő vizsgálatra. Szerintem is végeztess egy alapos genetikai uh-t és ha minden oké, akkor ne menj magzatvízvételre!

Boldog babavárást!

2009. jan. 21. 11:51
 5/11 anonim ***** válasza:
én 12+5 voltam,amikor csináltak, akkorra adtak időpontot.
2009. jan. 21. 12:01
 6/11 anonim ***** válasza:

Menj el 4D ultrahangra, ilyen helyeken meg anyai vérből is lehet kérni szürést. Magzatvízvizsgálatra sztem nem kell menni csak így ok nélkül. Ahhoz elég kockázatos. Meg lesz még AFP de persze az nem túl megbízható de azért hátha megnyugtat.

Nem abból kell kiindulni,h. valami gond van a babával!

2009. jan. 21. 12:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem most fogja a dokim csinálni 12+4 naposan.Én azt javoslom csináltas egy 4D UH-t a barátnőm is megcsináltatta mert nagyon sokára jött meg az eredmény mert elkalódot és a magzatvíz vétellel nem akart kockázatot vállalni főlőslegesen.Most 4 hónapos egészséges babója van.
2009. jan. 21. 12:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem 13+4 hetesen nézték a nyaki redőt. 1.8 lett, én úgy tudom, hogy 11 és 14 hét között nézik.
2009. jan. 21. 12:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia.Nekem is a 13-dik héten foglyák megnézni,pont tegnap kértem meg rá az időpontot.Nekem ezt mondta a doki ekkor kell a vizsgálat.Most 10hetes vagyok.Sztem minden doki más és más.
2009. jan. 21. 12:35
 10/11 anonim ***** válasza:
én ugy tudom, hogy 11-13. hét között nézik. szerintem akkor Nálad is nyugodtan megnézhetik. nem értem a dokidat? Ráadásul ennek rögtön megvan az eredménye, az UH-s nő ahogy befejezte a vizsgálatot az ember kezébe nyomja a papírt az eredményekkel és mehet vele a vérvételre (Kecskemét) Nyugi!!!
2009. jan. 21. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!