Nőgyógyászati vizsgálattal kapcsolatban? Segítség!
Tudom, hogy elég sok ilyen kérdés volt már, de egy kis segítségre lenne szükségem. 24 éves vagyok, eddig csak SZTK-s nőgyógyásznál voltam (3 különbözőnél).
Kb. le se tojták, amit kértem vagy mondtam nekik, ezért ma elmegyek egy magándokihoz.
A kérdésem az lenne, hogy náluk hogy zajlik a vizsgálat? Mert ugye a mellemet is meg fogja nézni (állítólag, és ugye az SZTK-ban ilyen sosem volt), mennyire kell levetkőzni? Teljesen? Vagy először megvizsgál alul, aztán ha alulról felöltöztem, akkor levetkőzök felül? És náluk van olyan köpeny, amibe a beteg bújik? (Mint az amerikai filmekben...) Vagy teljesen meztelenre kell vetkőzni?
Bocs, ha kicsit gyerekes a kérdésem, csak félek.
Szia!
A mellvizsgálatot kérheted, de ahol eddig én voltam ott nem volt automatikus. Ilyenkor félmeztelenre kell vetkőznőd.
Elmondod amúgy, hogy szedsz-e gyógyszert, van-e panaszod. Nem gondolnám, hogy teljesen meztelenre kellene vetkőznöd, egyik vizsgálat jön a másik után. Általában alulról vizsgál először, van egy kis függönyös hely, helyiség, ahol levetkőzhetsz. Én több helyen voltam már magándokinál és sehol nem volt belebújos köpeny, ha zavar a dolog nagyon, menjél hosszabb szoknyába. :-)
Remélem tudtam segíteni.
Oké, nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Így talán kicsit könnyebb lesz.
Amúgy azért szeretnék menni hozzá, mert nagyon enyhén vérzek (már egy hete elmúlt a menzeszem, és két napja valamitől megint pecsételgetek). Ilyenkor is megvizsgál? A vérzés, még ha gyenge is, nem kizáró ok? (Félek, hogy valami seb vagy ilyesmi lehet...)
Aranyosak vagytok, köszönöm a segítségeteket!
Remélem nem lesz semmi baj. Kicsit megijedtem, és ilyenkor hajlamos vagyok rögtön a legrosszabbakra gondolni.
Amúgy is vagy szoknyában vagy egy hosszabb pólóban, tunikában mentem volna, de ezekkel az infókkal már könnyebb.
Köszi mégegyszer!
Gyógyászati segédeszköz üzletben nincs köpeny???? Szerintem van, bár én magánkórházba járok/jártam.
Egyébként szégyellhetik magukat azok a nőgyógyászok, és remélem olvassa ezt a fórumot legalább néhány egyetemista orvosjelölt, akik még egy köpenyt sem képesek egy rendelőben biztosítani kb. 10-20 ezer forintos vizsgálatért.
Undorítóóóóóóóó ez a pénzéhség!
És elvileg alul vizsgál meg, sok magánrendelőben nincs mellvizsgálat, csak kérésre.
Egyébként fel kellene hívnod a rendelő recepcióját vagy újra az orvost, hogy ad-e köpenyt a vizsgálatnál.
Végülis nekem is csak akkor lett volna érdekes, ha tényleg egyszerre kellett volna mindenhol levetkőzni. (Egy szál zokniban nem szívesen szambáztam volna ki egy vadidegen orvos elé...) De így külön-külön még oké.
Na, majd este meglátom, hogy mi lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!