Kismamák! Ha lázas betegsége lenne a férjeteknek, mit csinálnátok? Elköltöztetnétek otthonról, amíg meggyógyul?
szerintem meg nem, mert ha tünetek vannak, akkor már nem is biztos, hogy fertőz. Persze ha konkrétan a H1N1-ről beszélsz, itt hívnám fel a figyelmedet van ellene védőoltás és az influenza ellen is. Miért nem oltatod magad és akkor a férjednek sem kell elköltöznie (mondjuk én a helyében össze sem költöztem volna veled, úgyhogy magára vessen) Ja és hát ne keverjük a filmeket a való élettel, a fertőzések elkerülhetőek alapvető higiéniával: kézmosás, szellőztetés, papírzsebkendő használata stb.
És nem gúnyolódás, de beteges dolog ez, mert most azért teszed ki a férjed, mert terhes vagy, aztán meg pici a gyerek és lesz még kicsi is, aztán iskolás lesz és nem hiányozhat.
Mondjuk tavaly volt itt anyuka, akinek a férje egyenest a fürdőbe ment, ott levetkőzőtt, azonnal mosták a ruháját a férj meg fertőtlenítette magát- és én voltam a bunkó, mert kiröhögtem, ez annyira szánalmas dolog.
Szerintem csináljátok úgy, ahogy neked jó. Az sem segít, ha betegre aggódod magad, nehogy elkapd. Ha a férjed is aggódik, inkább menj a szüleidhez néhány napra, őt meg majd ápolja addig az anyukája.
Valószínű semmi nem lenne, ha otthon maradnál, de az aggódás talán még rosszabb, mint egy megfázás.
Szia, én teljesen egyetértek veled, én arra a pár napra beköltöztettem az anyukájához (jelzem anyukája örült, hogy visszakapta a fiát pár napra), és nekem a férjem érte fel ésszel, szabályosan csomagolt, nehogy bármit is elkapjunk a gyerekkel--nem kismama voltam,hanem már megvolt a babánk.
És a félreértés kedvéért, azon a pár napon kívül egy napot sem voltunk távol egymástól, ergo nem nyitott házasságban élünk.
Én el nem költöztetném az biztos, de a puszit, ölelkezést kerülném ahogy már fentebb írták többen is, ill. gyakori kézmosás higiéniára odafigyelés!
Gondolom nem fogtok mostantól minden lázas betegségnél különköltözni, ha a H1N1-től félsz akkor meg sajnos az akár mikor bekövetkezhet, de ezen felesleges idegeskedni. Nyugodj meg és boldog babavárást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!