Kismamák! Ha lázas betegsége lenne a férjeteknek, mit csinálnátok? Elköltöztetnétek otthonról, amíg meggyógyul?
Hölgyek!!
Egy aggódó kismama kérdése volt,aki gondolom teljesen tapasztalatlan,ezért kérdezet meg minket!!!
Nem illik hozzátok a durva beszólogatás!!!
Ti is kezdtétek valahol,valamikor!
Kérlek Titeket!
A kérdező tanácsot kért!
Hát tapasztalatlan, vagy sem, akérdése teljesen abszurd...
A férjére nem gondol? Ki ápolja a lázas beteget, ha nem a felesége? Lehet kapni maszkot a gyógyszertárban, ha nagyon aggódik. Remélem, szegény férj a következő 2-3 évben nem lesz beteg...
Szerintem igenis jogos a kérdés.
A férj felnőtt ember, felelős a feleségért és magzatért. Ha már nem vigyázott magára és beteg lett, legalább tegyen meg mindent, hogy a neje megússza.
Tavaly ősszel a férjem megbetegedett, hiába vigyáztunk, aludtunk külön stb. én is elkaptam (30 hetesen), 3 hétig olyan beteg voltam, mint a kutya, 4 napig a fejemet sem bírtam felemelni. A férjem dolgozott, így magamat ápoltam.
Amikor a fiam 3 hetes lett, a férjem visszament dolgozni, azonnal lázas beteg lett. A három hetes babáknak gyakorlatilag 0 az immunrendszerük, a három hete túlfűtött lakásban penészedő anyukáknak úgyszintén. A férjem 3 napra az anyukájához költözött, én meg egyedül a babával otthon. Mindenki túlélte.
Nem, nem költöznék.
Mire belázasodik egy vírustól, addigra a vírus már rég megfertőzhetett engem is.
Sőt, a láz már elpusztítja a vírust is, mert nagyon hőérzékeny.
Egy család vagyunk, és ha lesz egy pici babám, és a nagyobb lesz beteg, akkor rakjam ki a gyereket is?
És nem értek egyet a nem vigyázott magára szófordulattal, ugyanis a vírust akár úgy is el lehet kapni, hogy egy tüsszentésbe belesétálsz. Észre sem veszed, és már belélegezted.
Ne terjessz badarságot, a gyereknek soha nincs 0 immunrendszere, mint ahogy az anyának sincs. A babát védik az anyai immunsejtek és mire azok kiürülnek, addigra van saját immunrendszere. A legtöbb baba mégcsak nem is beteg évekig, nulla immunrendszerrel már a kórházban elpusztulna, mert az igazi vírus, baktérium tanya.
És ha szoptat valaki, akkor komplett védelmet kap az anyatejjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!