Szült vki a II női klinikán? Mi volt a tapasztalat? Dr Takács Györgyről pozitívum, negatívum is érdekelne!
miket kellett bevinned?
a babának mire volt odabent szüksége, amit neked kellett biztosítani?
milyenek a nővérek?
császárral fogok szülni ezért is érdekelne az odabenti hozzáállás, ellátás
25 hetes kismama
Mindent vittem, amit általában az ember a kórházba visz.
+ még vigyél: Domestos törlőkendőt (a WC-t letakarítani, ha szükséges), folyékony szappant (nincs a mosdóban), kispárnát (amúgy nagyon kényelmetlenek az ágyak), ha van mellszívód, akkor vidd azt is; a gyereknek mindenképpen vigyél cumisüveget (ha nem tud szopizni, cukros vizet adnak, de én inkább adtam a gyereknek, így nem sárgult be), mert amit ők adnak, az rettenetes. Vigyél bimbóvédőt, ha van olyanod, mert bent a szoptatósnál azt hiszem, h 2000 Ft. Vigyél egy kisebb méretű rucit, mert adnak a gyerekre ruhát, de volt olyan, h az én picike kislányomra 62-es(!) rugdalózót adtak, és amikor az éhségtől piszkálta a száját, a ruha hosszú ujja kidörzsölte a pofiját. Vigyél a kicsinek pelenkát (rongy pelust is), popsitörlőt; krém van, de nekem nem tetszett, vihetsz azt is. A csecsemősök fürdetik, de tisztába Neked kell majd tenni napközben. Vigyél neki sapit, kesztyűt, zoknit, hazajövetelhez ruhát.
Magadnak Tena betétet + hálós bugyit, vagy Tena bugyit. Két papucsot, törölközőt többet is (min 2 db f.lepedőt, meg 1 kéztörlőt). Evőeszközt. Újságos járkál, de vihetsz vmit, ami kikapcsol (mp3, könyv, rejtvény).
Az őrzőbe nem engedték bevinni (műtét után) az utcai ruháimat, haza kellett hoznia a páromnak. Az őrzőben a nővérek egy része kedves, a többi nem, a terhespathológián kedvesek a nővérek. A csecsemősök nagyon rendesek, és nyugodtn fordulhatsz hozzájuk, vagy a szoptatóshoz bármivel, nagyon segítőkészek.
A gyermekágyas osztály nem túl jó, de kibírható. Sztem az ötágyas szoba jobb, mint a magán, legalább van kihez szólni, meg tapasztalatokat cserélni. Az nem jó, h mkinek éjjel is bent van a szobában a gyereke, de szintén ki lehet bírni. A gyermekágyas nővérek mkit "anyukáznak", ami idegesítő, amúgy nem vmi kedvesek. Látogató este 7-ig jöhet (indokolt esetben este 8), a gyereket csak üvegfalon keresztül nézhetik meg. Hozzád sem mehetnek be a szobába, csak Te ülhetsz ki beszélgetni. Műtét napján (engem reggel 5-kor műtöttek) dél körül kötelező felkelni, megpróbálni felülni, menni, és ha el tudsz jutni a mosdóig, kis segítséggel meg kell fürödni. (derék fölött cicamosdás a csapnál, alatta óvatos zuhany) Ha "jól" vagy, másnap lekerülsz a gyermekágyra, ahol végre megkapod a babádat. Amúgy az őrzőbe is felhozzák egy kicsit délután. Őrzőbe egyszerre csak egy látogató jöhet be, nem sok időre.
A második napon adnak ricinust, nem jó, de muszáj, addig nemveszik ki a tűt a kezedből, amíg nem "produkáltál" vmit. (és ne hazudj, mert tényleg fontos, h hasi műtét után beinduljanak a belek) Naponta 2 szuri jár, egy méhösszehúzó és egy véralvadásgátló. A hazajövetel napján azt mondják, h vegyél Aspirin-t, de nem sima kell, hanem Forte!!! (véralvadásgátló, 6 hétig napi egyet kell bevenni)
Ja, a méhösszehúzó nagyon kellemetlen görcsöket csinál! Tüsszenteni, köhögni, nevetni, ágyról felkelni nagyon nehéz és fájdalmas, arra készülj fel!
Ha akarsz írni, vigyél babanaplót vagy füzetet.
Meleg van, a zoknit nem fogod hiányolni, de ha fázós vagy, azt is tegyél be!
Fényképezőgép az apukának (Te csak egy pillanatra láthatod a gyereket, hacsak nem altatást kérsz), de azt utána adja át, ha akarsz fényképeket csinálni.
Ha lányod lesz:
fülbevaló: ha viszel be, akkor ott kiszúrják a gyerek fülét és beleteszik (pénzért persze) a hazutazás napján.
Fúú, mit írjak még? Ha eszembe jut vmi, megírom, vagy kérdezz és válaszolok!
Köszönöm, h ezeket megírtad!
A magassággal akkor bajban leszek, mert 163 cm vagyok!
Mennyi ideig kell bent lenni?
Mikor kell befeküdni?
Ezeket sajnos még nem tudom!
Még egyszer köszönöm a válaszod!
Én egy hetet töltöttem ott.
A terminusom napján kellet befeküdnöm a pathológiára, de szerencsém volt, mert másnap délelőtt megindult a magzatvíz. Délután 1-kor lekerültem a vajúdóba (több vizsgálat után), éjfélig ott kellett lennem kikötve a CTG-hez (szörnyű volt!). Bekerültem a szülőszobába ezután, hajnali fél 5-ig próbálkoztunk, aztán császár lett a vége.
Fél 7 körül kerültem az őrzőbe, másnap délelőttig kellett ott lenni, és még 3 napot töltöttem a gyermekágyas osztályon.
Tehát császár után 4-5 napot kell bent lenni.
Igazán nincs mit. :)
A pathológián amúgy kényelmetlenebb az ágy, mint a gyermekágyon, de ott meg már úgy fájt minden, h teljesen mindegy volt!
Három apró segítség:
1. ágy szélén ülni úgy kényelmesebb, ha a gyerek "kocsijának" az aljára teszed a lábad!
2. ne félj kérdezni a csecsemősöktől, főleg szopi miatt érdemes!
3. az ágyon fordulni és feküdni jobb úgy, h kicsit feljebb emeled a háttámlát (vízszintesben nehezebb sztem)!
Ha van még kérdésed írd meg nyugodtan ide, vagy ha gondolod, írtam mailt, tehát tudsz pv-be is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!