Részletesen leírnátok, hogy a legelső terhesgondozáskor a nőgyógyász miket kérdez és hogyan vizsgál? Miket használ?
Bemész elmondod hogy mikor volt mensesed utoljára, azt gyanítod hogy terhes vagy, vagy teszteltél pozitívat.
Megvizsgál, átküld uh-ra ami megmutatja hogy valójában terhes-e vagy.
Megkérdezi mikor szültél, ha szültél már, meg-e szeretnéd tartani.
Az uhs doki megnézi hogy van e magzat, van e szívhang(ezt csak a 6-7-8.héten lesz) , jó helyen van-e.
Körülbelül ennyire emlékszem, engem kézzel vizsgált, meg megnyomkodta kicsit a hasamat.
Üdv 36hetes km
A rákszürés kötelezö még akkor is ha elötte egy hónapja volt. ezt bele is kell írni a kisk´nyvbe.
Megkérdzete mikor volt meg utoljára. aztán megvizsgált és hüvelyi ultrahangot csinált, a vizsgálattkor vett kenetet rákszürésre, + bakteriális szürésre is, meg vizsgálta a melleimet. megállapította hogy terhes vagyok, majd vért vizeletet vettek vérnyomást mértek és súlyt. megkérdezte férjnél vagyok-e vagy van-e komoly párkapcsolatom és hogy szükségem van-e pszihológiai segítségre (kolléganöje terhes pszichológiával is foglalkozik).
habár én külföldön élek.
Nálunk sajnos nem csinálnak rögtön uh-t, hanem kapsz beutalót és arra egy másik időpontban kell menni.
Megkérdezi, hogy mikor volt az utolsó menzid, kívánt terhesség-e, van-e panaszod?
Ha nem kell rákszűrést csinálni, lehet, hogy csak kézzel vizsgál meg.
kérdés: mikor volt az utolsó menses első napja, átlagos ciklushossz, hány éveen jött meg először, szedtél-e tablettát vagy tervezett a baba.
Ha nem volt mostanában kenet/rákszűrés akkor ezzel folytatja tehát bugyi le, asztalra fel.
Utána hüvelyi ultrahang vagy van ahol kézzel kitapintja a méhet kívül-belül, ha uh-zik: megvan-e a petezsák, nem méhen kívüli terhesség, esetleg látszik benne az embrió vagy ha már 7. hét körül mész akkor szívhang is.
Esetleg mellvizsgálat, csomók stb van-e(lánykori nevén: csöcsörészés)
Utána megkapod a beutalókat a védőnőhöz, vérvételre, vagy ha nem ő csinál uh-t akkor oda, elirányít egyéb orvosokhoz ami kellhet speciálisan neked (ekg, szemész stb)
pár jó tanács a végére
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!