30hetes babás vagyok és iszonyatosan szenvedek székrekedéssel már két napja. Milyen hashajtót lehet ilyenkor szedni ami recept nélkül van?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Székrekedés
Sok kismama panaszkodik terhesség alatt székrekedésről, amit a bélmozgások lelassulása okoz, élelmi rostokban gazdag táplálkozással, bőséges folyadékbevitellel ellensúlyozhatunk.
Egy időre abba kell hagyni a vas vagy vastartamú vitaminkombinációk szedését. Reggel ébredés után éhgyomorra kortyolgassunk el egy csésze langyos kamillateát vagy bodzavirágteát . Jó hatással van 2-3 szem előre beáztatott aszalt szilva fogyasztása vagy egy kiskanál lenmagpehely 1 kiskanál mézzel összekeverve. A rostos gyümölcsleveknek is enyhén hashajtó hatásuk van. A panaszokat csökkentik a teljes örlésu gabonát, zöldségeket gyümölcsöket tartalmazó ételek. Kerüljük a sült ételeket.
Remélem ez segít. :)
Minden jót!
20 hetes kismami
Bocsi!
Az alsó link nem az.
Helyette:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
:)
Szia! hashajtót nem szabad terhesen használni. próbálj valamilyen természetes módszert. Pl. reggel kamilla tea, aszalt szilva, rostos gyümölcs lé stb, Sok kismama szenved tőle.
Ez alatt link alatt találsz olyan dolgokat amivel érdemes próbálkozni.
Az én orvosom homeopátiás bogyókat ajánlott, van is egy honlap, ahol a Te egyéni problémádnak megfelelő homeopátiás szert ki tudod választani:
Nekem bevált a HYDRASTIS CANADENSIS, napi kétszer öt bogyó.
Aztán mióta befordult a bébi, azóta meg egyáltalán nincs semmi gondom.
Ja, és még valami: bár sokan szűkölve-vonyítva fognak leugatni miatta, de én utolsó étkezésként gyümölcsöt szoktam enni olyan hat-hét óra magasságában, és nekem ez bevált módszer.
Próbáld ki, nálad mi válik be, a www.homeopatia.info.hu-n meg találsz magadra szabott szert, ha már semmi nem segít.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv: 35 hetes babás
Szia,
Nekem a védőnő azt mondta (vény nélkül kapható) hogy a kismamáknak kifejlesztett hashajtóból kortyolgassak ha ez előfordulna. Szerencsére nem kellett.
A neve: Levolac.
35 hetes kismama
Szia!Nekem ami nagyon bejött az a kivi.Ha napi 5-6 darabot megeszek másnap garantáltan nincs gond.Magas c vitamin és rost tartalma van.Persze azért a kellő mennyiségű folyadék ,kis mozgás mindenképp rásegít.Eleinte nekem is voltak gondjaim de ez nagyon jó és egyszerű megoldásnak bizonyult.
31 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!