Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha még nincs saját dokim, és...

Ha még nincs saját dokim, és az SZTK-ba megyek először dokihoz, akkor ott hogyan vizsgálnak meg először?

Figyelt kérdés
A régi dokim, valószínű visszavonult, így most még nincs dokim. Az SZTK-ban is csak ultrahangot csinálnak először, vagy egyből turkálnak? Még csak 5 hetes vagyok, úgyhogy nem tudom, hogy nem korai-e ha turkálással kezdenek?
2009. jan. 18. 12:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is az SZTK-ba mentem először. Volt kézi vizsgálat is, hogy kitapintsa mi újság. Vett kenetet is és csinált rákszűrést és uh-ot. Kicsit én is sokaltam a vizsgálatokat.

Aztán sajnos nem alakult ki a babám szívhangja, így el kellett venni tőlem. Nem tudom miért alakult így és ezt sosem fogom megtudni. De az biztos, hogy legközelebb mikor ismét +-at tesztelek, elmegyek de csak azért, hogy felírja a gyógyszert. Majd a 7. héten fogok visszamenni.

2009. jan. 18. 12:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia! Engem a pozitív teszt után megvizsgált a doki,majd elküldött uh.-ra,és mivel semmilyen panaszom nem volt a szülésig hozzám se nyúlt senki. Igaz nekem nem volt dokim,végig az sztk-ba jártam.
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ez dokifüggő. Nekem volt hogy turkált és utána uh, de egy másik doki meg rögtön elküldött uh-ra. Ha kézzel is vizsgál meg, nem lesz baja a babának!

Gratula!

4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Az első gyerkőcömnél is csak azért turkált a dokim, hogy rákszűrést csináljon, de utána nem turkált. Most rákszűrés nem kell, mert augusztusban csináltak az SZTK-ban. Remélem nem lesz baj!!
2009. jan. 18. 12:44
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

A turkálással állapítja meg a terhesség tényét, és ez alapján írja rá az uh beutalóra, hogy valószínüleg nagyjából hány hetes terhes vagy-legalábbis nálam így történt.

És rákszűrést mindig csinálnak terhesség elején, augusztus már majd fél éve volt...-nálunk legalábbis.

És a turkálás nem árt, mert ha ártana, nem csinálnák a dokik.

És a turkálás helyett sokkal szebb szó lenne a vizsgálat.

2009. jan. 18. 13:14
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én a pozitív teszt után először magándokihoz mentem, bár nem ő a doki és egyáltalán nem biztos, hogy fogadok dokit, de jobbnak láttam, mint a kórházban. Kifizettem neki 5000 ft-t és megvizsgált rendesen, ultrahanggal is és elmagyarázott még pár dolgot. Nem volt kötelező megfogadnom. Viszont nekem így jobb volt, mert az sztk-ban csalódtam. Van egy-két doki itt, aki elég bunkó és nemtörődöm. De ha nálatok ez másképp van és normálisabbak a dokik, akkor csak nyugodtan! Minden jót!

20 hetes kismami

2009. jan. 18. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!