Az utolsó mensesemtől számítva február 20. -án érkezik a kincsünk. Az ultrahangok alapján pedig március 8. -án. Teljesen meg vagyok kavarodva. A doki azt mondta, hogy az ultrahangot nézzük inkább. Másokkal is van ilyen?
nekem pont forditva van :D
az utolso menzimtol szamitva marcius 2.-an erkezne, de uh alapjan februar 22.
en valahol ugy velem feluton lesz az igazsag.
ne parazz :D
de a szulesi szabit az utolso menzeszedtol erdemes kivenni szerintem (vagyis en a februar 22 hoz viszonyitva fogom)
Szia! Ezzel csak azért vigyázz, mert ugyan nem tudom, milyen dokid van, de ha hasonlít az enyémre, akkor csinálhat gondot is. Nekem nagyon rendszeretelen volt a ciklusom, és számítottam rá, hogy a babám nem akkor fogant, amikor mensi szerint kellett volna. Amikor voltunk 4D uh-n, ott is mondta a hölgy, hogy kb. két héttel fiatalabb a méretek alapján. A doki persze csak legyintett, hogy ez nem fontos. Aztán eljött a doki által kiírt időpont, amikor a babámnak még esze ágában sem volt kibújnia. A doki indítani akarta a szülést, én nem engedtem, kaptam is a fejemre... De én éreztem, hogy korai lenne még a lányomnak és az is megnyugtatott, hogy egyébként minden rendben volt odabenn. Jó volt a lepény átáramlása, tökéletesek voltak a baba szívhangjai, sokat mocorgott, stb. A doki már őrjöngött, mert 3 héttel hordtam túl őszerinte. Minden nap alá kellett írnom egy papírt, hogy saját felelősségre, orvosi javaslat ellenére nem engedema szülésindítást. Végül nekem lett igazam. A kislányom természetes úton született, mndenféle rásegítés nélkül, 3,8 kg-al, 55 cm-rel és nem volt kiázva, volt még rajta magzatmáz, stb., ami szintén azt igazolta, hogy ő bizony időre érkezett. 10/10-es apgarral született, azonnal szopizott ügyesen... Ha belegondolok, hogy 3 héttel hamarabb kikényszerítik, akkor lehet, hogy egy koraszülött, esetleg problémákkal küszködő babám lenne.
Szóval ha a dokid inkább uh alapján számol, az csak jó neked. További boldog babavárást!
Nálam is hasonló helyzet volt. Az utolsó vérzés alapján nov. 18., az uh szerint nov. 11. volt a szülés várható ideje. Az én lányom megmakacsolta magát, és nov. 28-án született meg. :)
hk
Szia. Az UH-on megmérik a magzatot, lábszárcsontjának hosszát,fejének átmérôjét, hasának átmérôjét és ezekkel a mérésekkel pontosabban meg tudják (elvileg) állapítani, hogy a baba mennyi idôs. Nem kell találgatniuk. A 36. hétben már ezt nehéz megállapítani, mivel kisebb-nagyobb eltérések ugye vannak a babák nagyságában, fejlôdésében...
Én is ugyanebben a szituációban vagyok most a másodikkal (mint Kérdezô),de érthetô,mivel a 2 terhesség között csak egyszer volt meg a havim, így nem tudni milyen hosszú volt a ciklusom,ha a szokásos 27 napot néznék, akkor feb 11-re jön a baba, uh szerint feb 24-re jön...de amúgy sosem tudni,mivel +-2 hét még oké. Némelyik baba pedig már megszületik a 36-37. hétre, némelyik pedig bentmarad a 42. hétig...
De az uh-os dátumban én nem bízok, a babák kb 5-10 %-a születik csak a kitûzött napon...jobb felkészülni idôben, hogy bármikor mehet az ember szülni a 36. hét után.
Sok szerencsét és boldog utolsó heteket :)!
/15 hónapos mama & 35 hetés kismama
Ja igen, azt nem írtam, hogy Svédországban élek és itt nem szokás a terhesség 42. hetéig elindítani a szülést (ha a babával és kismamával minden rendben). Amint olvastam MO-on az orvosok el akarják indítani a szülést, ha meg van alapozva, ha nincs, szerintem az nem mindig jó.
A kisfiam 2007 szeptember 24-re volt kiírva, aztán mégis október 6-án született, természetes úton,komplikációk nélkül, összesen a fájások kezdetétôl 7 óra alatt (kórházban 4 órát töltöttünk),akkor volt 51 cm és 3810 g.
/15 hónapos mama & 35 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!