Olvasgattam sokat a fórumot, és amikor valakinek elmegy a baba akkor mindíg azzal bíztatják egymást a hasonló cipőben járok hogy jobb így mert biztos nem lett volna egészséges. Viszont sokan írják hogy vérezgetnek, ezért az orvos gyogyszert ír fel gyorsan és pihenni kell hogy a baba el ne menjen, de akkor ezek a babák nem egészségesek? Vagy ha igen, akkor a "természetes szelekció" nem állja meg a helyét nem....?
Az en tudomasom szerint a dokik altal felirt gyogyszerek bizonyos hormonokat tartalmaznak (bocsi nem jut eszembe a hormon neve )ami nagy szerepet jatszik a terhesseg elejen. Ha a kismama teste nem termel eleget ebbol a hormonbol akkor a magzat elhal. Ezek a hormonok addig felelosek amig ki nem alakul a placenta es az at nem veszi az iranyitast. Addig van a legkritikusabb idoszak. Ha a magzatnak kromoszoma rendellenessege van vagy egyebb gondok miatt beteg akkor a hormonalis gygoygszerek nem segitenek sem a pihenes es a magzat elhal. Gondolom ezek a hormon gygogyszerek nem olyan artalmasak, ezert az orvosok ha valaki elkezd verezni szeretik felirni hatha segit mert abban a pillanatban ott nem tudja senki eldonteni, hogy ez most hormonalis gond vagy kromoszoma rendellenesseg. Igy inkabb felirjak hatha segit ha az a gond. Persze orvos nem vagyok de nekem ez a velemenyem.
2009. jan. 16. 18:57
12/16 anonim válasza:
18.45-ös vagyok. Utolsónak:
De ha nincs szívhang, az is természetes szelekció. Hiszen ha kaptál volna gyógyszert, attól még nem alakult volna ki a szívhang.
2009. jan. 16. 18:57
13/16 anonim válasza:
Bocsánat nem utolsónak, hanem a 18. 52-esnek!
Azóta többen is írtatok.:)
2009. jan. 16. 18:58
14/16 A kérdező kommentje:
Akkor levontam a tanulságot: ezer és egy oka lehet ha elmegy a baba és bármi is legyen az nagyon szomorú. Viszont utána jön új és egészséges baba!
Akik már babásak azoknak sok boldogságot kívánok, akik még nem azoknak meg minél hamarabbi babaáldást!
2009. jan. 16. 19:00
15/16 anonim válasza:
18:52 vagyok. Rosszul írtam, csak annyi, hogy nekünk lehetsőség sem volt a megmentésre.
2009. jan. 16. 19:08
16/16 anonim válasza:
Megmondom őszintén, szerettem volna megválaszolni a kérdésed, de valahogy belegabalyodtam. :) Viszont én is egyet értek azzal, hogy természetes szelekció vagy sem, sajnálatos ha egy kismamával ilyen történik (főleg úgy, hogy olyanok meg könnyen teherbe esnek, akik elvetetik, pedig nem lenne gond a terhességükkel).
Szóval csak én is kitartást tudok kívánni minden így járt kismamának!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!