Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki hogyan küzdötte le a...

Ki hogyan küzdötte le a félelmét vetélés után a második terhességnél?

Figyelt kérdés

Ma már volt egy hasonló válasz, de az illető hölgy az első babáját várja, nekem pedig volt már vetélésem. :-( A legszomorúbb, hogy elmentem a dokihoz, megállapította, hogy minden valószínűség szerint élő terhesség (a szikmagból, vagy miből), nagy boldogan mentem haza, erre közvetlenül másnap jó erős hasgörcsre ébredtem...

Tegnap megint voltam dokinál, megállapította, hogy megint terhes vagyok, írt fel utrogestant, amit egyből be is vettem, meg csinált rákszűrést. Valószínűleg ettől lett barna maszatolásom, de rettenetesen megilyedtem, mert múltkor is így kezdődött. Ráadásul éjjel egy pár percig némileg görcsölt a méhem, mint mikor megvan az embernek. Aztán hál\' istennek elmúlt, de most várom, hogy mi történik ma: ma is barnázok, vagy lesz valami egyéb nem jó? Lehet, hogy hülyeség és egyébként abszolút meg vagyok elégedve a dokimmal, mióta "rátaláltam" csak hozzá járok, dehát a múltkoriból kiindulva... Ráadásul most is pont a vizsgálat utáni éjszaka görcsölt a hasam. Lehet valami összefüggés a kettő között?

2009. jan. 16. 10:32
 1/7 Adri baba ***** válasza:

Szerintem nálad a baj lelki eredetű!Ne gondolj soha a rosszra,tudom milyen érzés!

A barnázás sok nőnél előfordul akkor is ha nincs gond,nekem is volt az első trimeszterben.A méhösszehúzódás miatt görcsölsz,ez sem jelent feltétlenül rosszat!

Én is rohantam a dokihoz minden bajjal de mondta hogy nyugodjak meg,ha kicsit görcsöl pihenjek le!!!Neked is sok pihenést javasolnék!!!Gratulálok a pocaklakóhoz!!:)

19hetes kismama

2009. jan. 16. 10:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez jó kérdés, engem is érdekelne. Nekem ősszel volt egy vetélésem, és most van pár pozitív tesztem. A dokival már beszéltem telefonon, jövőhéten néz meg, de addig is mondta, hogy kezdjem el az utrogestant én is. Tiszta hülye vagyok én is. El sem hiszem, hogy ilyen hamar összejött, először állandóan a tesztet néztem és olyanokat találtam ki, hogy nem is biztos, mert halvány a csík. Utána meg azon idegesítettem fel magam, hogy biztos azért halvány, mert valami nem jó a szervezetemben. Most meg állandóan a cicim nézem, hogy feszül e még, no meg persze a bugyim, hogy nincs-e rajta valami.

Szóval szerintem hasonló a Te eseted is. Mindennek jelentőséget tulajdonítunk. A mindjárt megjön a menzi érzés nekem is megvan, de erre is azt mondják, hogy természetes. Nem tudok sajnos jó tippet mondani. Van már egy fiam, de a vetélés engem is annyira taccsra tett, hogy mindent beképzelek. Remélem minden rendben lesz. Azért ha nagyon erősen görcsölsz menj dokihoz.

Hányadik hetes vagy?

2009. jan. 16. 10:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen,elég nehéz ezt az érzést leküzdeni.Lehet,hogy nem is lehet végig a terhesség alatt.Nekem is volt vetélésem,20 évesen,annyira nem is viselt meg a dolog,még fiatal voltam...

De amikor 24 ,vesen ujra terhes lettem akkor bizony belém költözött a félsz.Én végig izgultam a babámért,nem csak a 12-dik hétig.Ezzel a terhességel is egy kicsit barnáztam,kaptam rá inyekciokat és elmúlt szerencsére,megmaradt a baba.Lehet a vizsgálattol is a barnázás.De most pihenj,ne eröltesd magad!Vigyázz a babócádra!

7.5 hós kiscsaj anyukája

2009. jan. 16. 10:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt egy vetélésem 9 hetesen és négy hónappal utánna ismét terhes lettem. A 8. hétig minden rendben zajlott, kivéve az enyhébb mensiszerű görcsöket és a puffadást, amitől alig bírtam ülni. Ekkor még nem éreztem hogy visszaütne a vetélésem, de amikor bevéreztem egy kicsit és görcsöltem, akkor már páni félelmeim voltak, hogy megismétlődik az egyész. Hála az égnek csak hematóma volt a sárgatest hormon miatt, de két hétig csak feküdtem az ágyban mint egy darab fa és féltem, féltem, hogy most lehet csak rajtam múlik a baba sorsa és mi lesz ha....stb. Hát rettentő volt. Kb. két hetente rámjött ezek után a para minden görcstől és nyilalástól. A 20.heti uh megnyugtatott h minden rendben és akkor megint egy kis boldog időszak, majd megint félsz ha a babának éppen nyugis napja volt. 22 hetesen iszonyatos tombolás kezdődött a pocimban és akkor nagyon nyugott voltam, mert tudtam ez egy erős, aktív baba. Most megint para, mert 5 perces keményedéseim vannak, de állítólag a seduxen és a magnecitrit majd csodákat tesz velem.:) Lényeg a lényegben, hogy a magzat elvesztésének traumáját nem lehet csak úgy kitörölni és végig kíséri a terhességet, de szerencsére a babák átvészelik anyjuk nehéz időszakait, mert igazán szívós kis lények.:)
2009. jan. 16. 11:05
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, nagyon aranyosak vagytok!

Hát azt mondta a doki, hogy olyan 2-3 hetes lehetek, de ő nem az utolsó menstruáció szerint szokta számolni, mert az alapján 5 hetes lennék. Azért is mentem el hozzá ilyen gyorsan, mert sokan írták itt, hogy írt föl nekik valamit a doki.

Egyébként ez szerintem szörnyű! Mikor az ember terhes lesz eszébe se jut, hogy valami baj lehet. Erre most itt vagyok megint áldott állapotban (ez olyan szépen hangzik!:-)) és ahelyett, hogy élvezném és átadnám magam az érzésnek.... nos ehelyett tiszta görcs vagyok. Úgy döntöttem megvárom míg lesz szívműködés (3 hét múlva megyek visza) és ha akkor minden oké, akkor IGENIS JÓL FOGOM ÉREZNI MAGAM!!! Mert lehet, hogy nem lesz semmi probléma és nem akarom feleslegesen végigstresszelni ezt a gyönyörű 9 hónapot! :-D

De addig is kész vagyok. :-(

2009. jan. 16. 11:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia,

Nekem tavaj márciusban volt egy vetélésem.11 hetesek voltunk!Elmondhatatlanul rossz volt.De pár hét után már ugy voltam másodszor csak nem fordulhat elö!Ugy voltam nekem kell egy baba ha ez még 5-ször is fog megtörténni!Nem adom fel!!!!!Azt probáltam mondogatni hogy biztos nem volt egészséges!Nehéz kimondani de jobb hogy igy történt minthogy születése után derült volna ki hogy nagyon beteg!Ha elmegy a baba annak mindig megvan az oka sajnos!De NEM TE VAGY A HIBÁS!

6 honapra rá ujra probálkoztunk és az elsö alkalommal össze is jött!Amint megfogadt már tudtam hogy terhes vagyok!És jött az erös anyai érzés ami a másiknál nem volt.Nagyon sokat izgultam föleg az elején!De éreztem hogy minden rendben lesz most!Bár mikor én is görcsölgettem picit az elején én is pánikoltam de ilyenkor hivj föl valéakit hogy megnyugodj!Én fölhivtam az egyik jo barátom aki már szülés elött volt és megnyugtatott hogy ö az elejétöl a végéig görcsölt és fájt a háta.... ráadásul a placentája félig levolt válva és decemberben megszülte a kisfiát!!!Aki egészséges.

Ne hallgass rém történeteket!!!Csak a pozitivat!!!!

Mi ma töltöttük a 20 hetet és nagyon boldogak vagyunk!Jol van,már mocorog!Elmondhatatlanul jo és fura érzés!

Szoval föl a fejjel!!Minden rendben lesz csak ne aggodj!!!!Azzal csak a babának ártasz!Amig nincs erös barnázás vagy vér addig minden rendben!!!!

Foglald el magad!

Nem tudom hány hetes vagy de én olvasgattam az utonév könyvet,terhes könyveket a könyvtárbol,naplot irok a babárol!Találkozz,ismerkedj meg más kismamákkal akikel tudsz beszélgetni!!!!Foglald el magad!

Ha fáj a hasad alja,kicsit görcsölgetsz,fáj a derekad,hányinger.... ez mind normális lesz!!!!

Minden jot!!!!!!Bodog baba várást!!!!

20 hetes kismama

2009. jan. 16. 11:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Mindenkivel egyet értek, aki előttem szólt. Én decemberben vesztettem el a babám 12 hetesen. Sosem fogom elfelejteni, mikor a második UH-n megnézte az orvos, és azt mondta: hát, itt valami baj van...Attól a pillanattól félek a legjobban, mikor az újabb terhességgel (remélem, lesz majd) ultrahangra fogok menni. Uramisten, mi lesz, ha megint ezt mondja?! Nem hiába mondta nekem az orvos, hogy hat hónapig nucu babaprojekt. Talán addigra még ülepszik egy kicsit. Nekem például sokat segít, ha itt írogatok válaszokat, sőt, egy saját blogban az egész sztorit leírtam. Megnyugtat, és legalább a férjemet sem stresszelem állandóan a hülyeségeimmel meg a félelmeimmel.

Bizakodj, hogy megmarad, azért, hogy mi, akik már szintén túlvagyunk egy vetélésen, szintén bizakodhassunk, hogy velünk sem fordul elő mégegyszer.

2009. jan. 16. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!