Kismamák, akik magánorvoshoz jártok, ha titeket elküld laborra a dokitok, a laboreredményért mikor mentek, azért újabb tarifát számol fel, vagy az kontrollnak minősül, ami - elvileg - ingyenes?
Én most éppen orvosváltás előtt állok, illetőleg tb alapon rendelőhöz jártam eddig, de jópár dolog miatt csalódtam benne ( hormonkezelés alatt állok és kerek perce megmondta, hogy nem vállalja a szülésemet, UH-ot egyáltalán nem néz stb.stb.), már megvan, hogy kihez fogok járni mostantól, és kiváncsi vagyok, hogy ha laborra küld, akkor az eredményért mikor megyek, az fizetős-e.
Engem a kórházban elutasítottak, mikor rákérdeztem, lehet-e terhesgondozásra mást választani, így aztán nem mindegy, hogy ha 1x már így alakult, lehetőleg ne húzzon le a maszek doki.
:)
29 hetes km.
Érdekes az az sztk, egy jelentést a kamaránál megérne...
Kérdezz rá erre bátran, azért persze, hogy nem mindegy.
Amúgy egy laboreredményt telcsin is meg kell tudni mondani, nem feltétlen kell neked ezért bemenni...
A kezelő, mikor felvette a telefont a nőgyógyászaton, ahol érdeklődtem, arra nem méltatott, hogy egyetlen nevet mondjon, mégis ki rendel?, illetőleg ki fogad sztk - alapon?Azt mondta, hogy tiltja nekik az etikai kódex, hogy bárkit is ajálgassanak, nézzek körül az interneten, ott érdeklődjek az orvosaik felől.
Azt hittem lehidalok, komolyan mondom.
Fél óra múlva felhívtam, akkor már más vette föl és ő útba igazított - kedvesen, de határozottan - hogy csak magánprakszisban rendelnek a szülész-nőgyógyászaik, azoknál érdeklődjem.Ez hazugság, mert vannak ingyenes rendelések is...
Ha már itt tartunk, hol lehetne erre a dologra jogorvoslatot kapni, esetleg, mint esetet jelenteni.
Nem akarok senki alá és persze
ha a végén még otthagyom a fogam a szülőasztalon én is meg a gyerekem is?!
Válaszodat előre is köszi.
Bocs, hogy hosszan írtam, csak "kicsit" magam alatt vagyok.
Szerencsémre nekem nem kell laboreredmények után rohangálnom. A dokim asszisztensének küldök sms-t, ha kész van minden, ő kinyomtatja és viszi a rendelésre. Mielőtt bemennék a vizsgálatra, odaadja.
Ha olyan labor volt, amit mindenképpen tudnom kell, akkor csak felhívom az asszisztenst, ha további megbeszélést igényel, akkor a dokit, ő úgyis lát a gépben mindent. Egy esetleges rossz eredménynél pedig azonnal felhívnak, hogy újra kell-e menni, vagy más vizsgálatra is szükség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!