Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák vagy téli babát...

Kismamák vagy téli babát várók! Milyen overállt ajánlotok újszülöttnek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

62-es overállt szeretnénk venni, olyat, ami zsákká alakítható, s az eladó a 68-ast ajánlotta, mert azt még két évig ki tudnánk használni. Szerintünk a 62-es bőven elég, de mivel első baba, kikérnénk mások véleményét is. Mi arra gondoltunk, hogy a 62-es is nagy lesz eleinte, s félünk, hogy a 68-asban elveszne a baba. Már megrendeltük, mert a legtöbb helyen már nem kaptunk, s csak 68, 74esek voltak, de mondta a nő, hogy gondoljuk még át jövőhétig.

Ti milyet vettetek az újszülöttnek? Január végi baba lesz.

2010. nov. 27. 20:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Februárra vagyok kiírva (második baba). Még nem vettem, de ezen én is gondolkodtam. Nem első baba, nagyobb méretből van, amit a lányom hordott tavaly télen, akkor volt 3-4 hónapos (tavaly októberi a lányom) de az most nagyon nagy lesz. De hogy a 68-ast 2 év múlva is fogja hordani??? Hát ezt nehezen tudom elképzelni. Hacsak nem akkorra várjátok majd a következő bébit. Én 62-est gondolnék, vagy max 56-ost, de azt nagyon gyorsan kinövi, és ki tudja márciusban milyen idő lesz még...

Boldog babavárást!

2010. nov. 27. 20:56
 2/10 anonim ***** válasza:
Egészen biztos h nem tudjátok 2 évig kihasználni,semelyik méretet sem,jövő télre már más méretet kell vennetek,ez a kijelentés nevetséges.Elvileg a méretezés úgy működik,h a 62-es egy 62 cm-s babára való,68-as 68 cm hosszú babára,stb.Egy újszülött szinte biztos h 60 cm alatti hosszal születik,a 68-ast én is nagynak érzem,bár tény h nem kell h éppen jó legyen rá,ezért 56ost sem vennék.A legjobb valóban talán a 62-es,főleg h január végén már nem túl sok van hátra a télből.
2010. nov. 27. 21:07
 3/10 A kérdező kommentje:
Akkor Mi is jól gondoltuk. Én is sokallottam a 2 évet, ezért is tettem fel a kérdést, hogy csak Én vagyok-e így vele, de ezek szerint nem. De még a jövő télben se lennék biztos, mert olvastam a méretezést (van méretezés táblázatunk), s a 68-ashoz fél éves kort ír. Úgy írja, hogy 0-6 hónap a 62-68; 6-12 hónap 74-80 méretezés. S így következő télen kb már a 74-80-as méret kell majd neki. Ja, s azt még nem is írtam, a legtöbb helyen amikor szóltunk, hogy 62-est szeretnénk újszülöttre, a 74-es méretet akarták eladni. S sokan szóltak hogy nem is létezik 62-es méret, mert 68-as a legkisebb. Ja, s sapkában hányas méretet ajánlanátok? Mert sok helyen olyan nagyot akarnak eladni, s azt mondják 40-es méret alatt nincs méretezés, pedig láttunk már 38-as méretűt is, de a nagyon drága sapikat nem engedhetjük meg magunknak egy fizuból élünk.
2010. nov. 27. 22:04
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia dec. elején született a lányom. 62-es overállt vettünk neki, tavaszra szépen belenőtt. Viszont a következő télen már kellett 80-as mert egy éves korára 77 cm volt. Úgyhogy szerintem ne vegyetek 68-ast.
2010. nov. 27. 22:24
 5/10 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. C&a-ban vettük, nézd meg ott, én láttam sok overállt kis méretben is
2010. nov. 27. 22:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Már jövő télen sem fogjátok tudni használni. Nem is értem miért mondta, hacsak nem állítható valami módon, de én még olyat nem láttam. A lányom 14 hónapos, tavaly télen -mint írtam- 68-as körül volt az overál mérete, de hogy is tudnám már ráadni, mikor legalább 86-os kell már Neki és olyan amiből kint van a lába, hiszen már jár.

Szóval jó döntés Nektek a 62!

2010. nov. 27. 22:40
 7/10 anonim ***** válasza:

62est vegyel szerintem.

Ket teli gyermekem van, mindkettonek 62es overallt vettunk elso korben (szinten labzsakossa alakithatot). Eleinte kicsit nagy volt, de nem durvan, az 56os viszont nem tartott volna ki tel vegeig, igy ez volt a tokeletes meret.

A 68ast en sem tudom elkepzelni hogyan lehetne 2 evig hordani.

Az elso fiam november vegen szuletett, kovetkezo ev novembereben mar 92es overallt vettem, nagy fiu volt.

A masodik fiam februarban szuletett, 80as overallt vettem neki szeptember elejen, most eppen jo ra, nag eselyt latok arra, hogy telen kinovi.

Nem tudom, hogy mit csinalnek most egy 68as overallal, ha arra beszeltek volna ra taval telen...

2010. nov. 27. 23:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Mi 62-est vettünk, és abban is teljesen elveszett. :) (54 centivel született)

A 68-as még nagyon nagy egy újszülöttnek, jövő télen meg már ki tudja mekkorára nő!

2010. nov. 28. 10:27
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor marad a 62-es. Én is furcsállottam ezt a 68-as overállt egy újszülöttnek, s azért is tettem fel a kérdést, de ezek szerint jól gondoltam. De első baba, így jobb volt meghallgatni olyanokat is, akiknek már van télen született gyereke/ük.
2010. nov. 28. 11:55
 10/10 A kérdező kommentje:

Sikerült vennem overállt :) 62-eset vettem, az újpesti áruházban kaptam végül, s az volt az utolsó darab, így legalább nem kell járkálnom utána, s olyat vettem amilyet akartam, átalakíthatót. Ja, s még olcsóbban megkaptam mint a piacon:)

Köszönöm mindenkinek a válaszát s a segítségét. S Boldog babavárást, könnyű szülést kívánok minden kismamának!

2010. dec. 4. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!