Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem lesz baja a babának ha...

Nem lesz baja a babának ha megiszom egy pohár vörösbort? 30. h

Figyelt kérdés
2010. nov. 27. 18:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem valószínű, hogy ebben a korban 1 pohár vörösbor ártana a babának, de ha teheted, akkor arról az 1 pohárról is mondj le. De ha már megittad, szerintem ne aggódj, ugyanis az alkohol az első trimeszterben a legveszélyesebb, de használni soha nem használ:D
2010. nov. 27. 19:09
 2/11 anonim ***** válasza:
nem nem lesz!! a vorosbor verszaporito hatasu. terhesseg alatt a tomeny szesztol ovjak a kismamakat! egeszsegedre!! amugy a felreertes elkerulese erdekeben nem alkoholizalok! de ha megkivannam biztos meginnam!! jo babavarast!!
2010. nov. 27. 19:15
 3/11 A kérdező kommentje:
Romantikus vacsira készülök:) csak ezért kérdem. köszi
2010. nov. 27. 19:18
 4/11 anonim ***** válasza:

én találtam egy ilyen kérdést / választ:

Kérdés:

Mivel az esetleges fogantatás óta korábban már két másik tesztet is elvégeztem (a 4. és a 11. napokon), melyek negatívak voltak, azóta volt kb. 5 olyan alkalom, hogy társaságban a vacsora mellé megittam 1-3 pohárnyi bort. Mindez most, hogy megtudtam, hogy közben már terhes voltam, nagyon aggaszt.

Válasz:

Megnyugtathatom, a babának egész biztosan semmi károsodása nem lesz attól, hogy 1-2 pohár bort alkalmanként megivott. Persze ez most nem azt jelenti, hogy a kismamákat alkohol fogyasztásra bíztatnánk, de ez a mennyiség nem számottevő.

Dr. Ács Nándor

A kevés (!!!) alkohol inkább jótékony az értágító hatása miatt. Későbbi terhességben csökkenti a görcshajlamot is, bár erre ma már korszerű gyógyszerek vannak, ezért nem alkalmazzák. Egyszóval: az alkalmilag megivott pl. kispohárnyi vörösbor nem ártalmas.

Dr. Nagy László

2010. nov. 27. 20:46
 5/11 anonim ***** válasza:

Amikor én megkérdeztem a dokimat, hogy ihatok-e forralt bort, ő azt mondta, ez az én döntésem, de gondoljam végig:

forralás után is marad kb. 1 kanálnyi alkohol a borban. Azt megitatnám a picivel? Naná, hogy nem. Szóval ő azt mondta, hogy szerinte inkább ne.

2010. nov. 27. 20:55
 6/11 anonim ***** válasza:
91%
Én úgy hallottam, hogy egyes orvosok kifejezetten ajánlják a vashiány, és a vérszegénység miatt, ami gyakori a kismamáknál, mert jó vérképző a vörösbor.
2010. nov. 27. 21:03
 7/11 anonim ***** válasza:
Kérdésedre válaszolva:Nem,nem lesz baja.De azt elképesztőnek tartom,h van aki kifejezetten javasolja rendszeres fogyasztását!!1-2 pohárral SEM,sehogy sem!!Főleg ha orvos,te jó ég,oda sem tenném be a lábam többet,pfff
2010. nov. 27. 21:14
 8/11 anonim ***** válasza:
89%
Én az első terhességemnél napi egy deci vörösbort ittam .Orvosom ajánlotta .Nekem nagyon jó volt ellazította az izmokat és a vas miatt is ajánlják.Egészséges a kislányom
2010. nov. 28. 07:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Jót biztos nem tesz neki! Elképesztőnek tartom, h egyesek még ajánlják is!
2010. nov. 28. 10:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Én tegnap ittam meg 2 pohárral, (tudjátok borospohárral, de ugye nem töltik teli, hanem ameddig szokták a bort tölteni) Szóval tokaji aszút ittam, 5 puttonyos bort, isteni jó volt. Nagyon édes volt, érezttem,h. 2 percen belül elengetődtnek az izmaim, úgy ellazultam. Nagyon jól esett. Szallagtűzőre mentünk, és a terhességem alatt most az egyszer megengedtem magamnak. Szerintem nem ártott. Amúgy nagyon vérszegény vagyok, a doki gyógyszert írt fel, de nem szedem.

35hkm

2010. nov. 28. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!