Szabad otthon készített tiramisut enni kismamának?
Figyelt kérdés
Gondolok itt a benne lévő nyers tojásra, mascarpone sajtra. Ezek árthatnak a babára?2010. nov. 26. 13:25
11/15 anonim válasza:
Nem, a sárgáját sem teszem bele.
(nem is tudom hányas vagyok.)
12/15 anonim válasza:
Toxoplazma? Azt a tojástól nem kaphatod el, sem a mascarponétól...
13/15 anonim válasza:
Jóllehet a betegség legfontosabb terjesztője a macska, a fertőzés továbbvitelében segítenek a házi- és vadállapotok, madarak. Fertőző forrást jelenthet a fertőzött ember is, aki székletével, vizeletével terjesztheti a betegséget. A nem megfelelően hőkezelt hús, tej, tojás is szerepelhet fertőző forrásként.
A világrahozott toxoplasmosis lehetőségére és a lehetséges tennivalókra a terhesek figyelmét fel kell hívni.
Szerző: Dr. Elek Csaba
Lektor: Dr. Gabler Tamás
Forrás:
14/15 anonim válasza:
Én megkérdeztem a dokimat, hogy lehet-e, mert én is nagyon szeretem a tiramisut. Azt mondta, nyugodtan ehetem, vegyem meg a Spar-os tojást. Ha mégis elkapom a szalmonellát, max. hülyére perelem a Spart. De ezt csak viccből mondta persze. Azt mondta, ezek a tojások már rendesen be vannak vizsgálva.
15/15 anonim válasza:
Én is tojás nélkül csinálom, két zacskó vanília pudingot főzök bele keverem az 500 g-os mascarponét, rumaromás cappucinóba mártom a babapiskótát és rétegezem. Persze lehet ebből féladagot is csinálni. A családnak nagyon ízlik és a 22 hónapos kisfiam is imádja, neki sem adnék nyers tojást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!