Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szabad otthon készített...

Szabad otthon készített tiramisut enni kismamának?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a benne lévő nyers tojásra, mascarpone sajtra. Ezek árthatnak a babára?
2010. nov. 26. 13:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én nem mertem enni, szerintem nem szabad. Pontosan a tojás miatt. A mascarpone-t viszont más sütiben ettem, arról nem hallottam, hogy bajt okozhat.
2010. nov. 26. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:

Nyers tojást a szalmonella veszélye miatt nem szabad ilyenkor enni. Én inkább kerülném a helyedben, de ha pl tudod, hogy friss a tojás (saját mondjuk), akkor megeheted.

Szerintem a krémsajttal nem lehet gond.

2010. nov. 26. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
szabad, nem lesz tole semmi bajod
2010. nov. 26. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:

A pasztörizálatlan sajtokra mondják még, hogy bajt okozhat.


Egyszer már megírtam egy kismamának:

Itt alapvetően elővigyázatosságról van szó, mert ezek az ételek terjesztHETnek ártalmas dolgokat, (Pl szalmonella), amiket elkapni nagyon rossz lenne. Valószínűsége nagyon kicsi, viszont ha nem fogyasztasz ilyen ételt, akkor egyenlő a nullával.

2010. nov. 26. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
Első vagyok, én a toxoplazma miatt nem mertem. Hiába volt macskánk egész gyerekkoromban (több egymás után), mégsem estem még át rajta. :(
2010. nov. 26. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:
Én is a toxoplasma miatt kérdeztem, mert már nekiálltam megcsinálni csak a tojás keverése közben döbbentem rá, hogy talán ezt nekem nem kéne, nem bak akkor valószínűleg nézem a páromat ahogy felfalja... :-(((
2010. nov. 26. 13:36
 7/15 anonim ***** válasza:
Mi már nagyon rég máshogy csináljuk a tiramisut: A tojásfehérje helyett habtejszínt veszek, azt verem habbá, és keverem bele. Szerintem finomabb is, és tuti nem lesz tőle bajod. Nem is esik össze a habja. Szerintem finomabb.
2010. nov. 26. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
34%

Én csináltam magunknak tiramisut terhesen nyers tojással és mascarponeból. Nem lett semmi bajom.

Szerintem csak az a fontotd, hogy friss legyen a tojás és jól mosd le forró vízzel mielőtt feltöröd.

A krémsajtok nem ártanak. A camembert-re mondják, hogy káros lehet, bár nekeme attól sem lett bajom egyik terhességem alatt sem.

Én csak a tatárbifsztektől tartózkodtam, mert az azért durván nyers hús...

2010. nov. 26. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:

Utolsó: ez jó ötlet!

és a sárgáját beleteszed?

2010. nov. 26. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

Én ettem terhesen is.

Sőt -mivel cukorbeteg voltam- sütöttem diabetikus piskótát és a kérmbe sem cukort rakott a párom.

Isteni tirmisut tud csinálni.

Már szoptatok 20 hónapja és szombaton volt tiramisu:-)))

2010. nov. 26. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!