Szabad otthon készített tiramisut enni kismamának?
Nyers tojást a szalmonella veszélye miatt nem szabad ilyenkor enni. Én inkább kerülném a helyedben, de ha pl tudod, hogy friss a tojás (saját mondjuk), akkor megeheted.
Szerintem a krémsajttal nem lehet gond.
A pasztörizálatlan sajtokra mondják még, hogy bajt okozhat.
Egyszer már megírtam egy kismamának:
Itt alapvetően elővigyázatosságról van szó, mert ezek az ételek terjesztHETnek ártalmas dolgokat, (Pl szalmonella), amiket elkapni nagyon rossz lenne. Valószínűsége nagyon kicsi, viszont ha nem fogyasztasz ilyen ételt, akkor egyenlő a nullával.
Én csináltam magunknak tiramisut terhesen nyers tojással és mascarponeból. Nem lett semmi bajom.
Szerintem csak az a fontotd, hogy friss legyen a tojás és jól mosd le forró vízzel mielőtt feltöröd.
A krémsajtok nem ártanak. A camembert-re mondják, hogy káros lehet, bár nekeme attól sem lett bajom egyik terhességem alatt sem.
Én csak a tatárbifsztektől tartózkodtam, mert az azért durván nyers hús...
Utolsó: ez jó ötlet!
és a sárgáját beleteszed?
Én ettem terhesen is.
Sőt -mivel cukorbeteg voltam- sütöttem diabetikus piskótát és a kérmbe sem cukort rakott a párom.
Isteni tirmisut tud csinálni.
Már szoptatok 20 hónapja és szombaton volt tiramisu:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!