Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Minden kismama ilyen és velem...

Minden kismama ilyen és velem volt baj? Nem bírom már komolyan!

Figyelt kérdés

Testvérem terhes , most várja a negyedik gyermekét.DE mindig mindenbe beleköt.Nem főzhetek úgy ahogy szeretnék( max. egy pici só) mert nem bírja a fűszereset (oké-terhesen nem kell éppen túlzásba vinni), nem szólhat hangosan a rádió, mert fáj a feje, ne kiabáljanak a nagyobb gyerekei, mert az rosszat tesz a kicsinek.Meg kell innia a napi 6-7dl Pepsit, mert fent van a sava.Neki mindenben segíteni kell, mert még egy lavór mosott ruhát sem bír el.Ha rúg a baba a hasában, akkor az RETTENETESEN fáj, még percekig vonaglik utána.Éjszaka edénnyel alszik, hátha hányna.A szülés, bár inkább a vajúdás az valami borzasztó érzés, nagyon fáj.És még sorolhatnám.Nem tudom, nincs olyan ismerősöm, akivel napi kapcsolatban lettem volna a terhessége alatt, szóval csak magamból tudok kiindulni.Nekem mindegy volt hogy szól a zene, nem voltam megőrülve dolgokért hogy nekem ez kell, az kell, amaz kell.Terhesen, 9 hónapig dolgoztam, a gyerekeire vigyáztam.Pakoltam, gyalog jártam bevásárolni, festettem, szekrényt huzogattam.Mértékkel és lassan persze mindent, de megcsináltam, mert nem tudtam nézni hogy ott áll a lakás még egy hétig, mire a férjem hazaér külföldről.Én meg ma is, munka és a gyerkőcöm mellett , elhoztam az oviból a gyerekeit és itt ültem velük 21.00-g, mert Ő kifáradt annyiban hogy anyával és a legkisebb babájával 2 órát vásárolgatott.

Lehet, hogy csak a düh beszél belőlem, mert én egy percet sem tudtam a terhességemből élvezni ( Ő is akkor várta a harmadikat) mert mindig segíteni kellett neki valamiben, de most már tényleg kikészít!!!Oké, nagyon csúnya a lába, a vizszerektől, de akkor védekezni kell hogy ne essen teherbe és meg lehet műteni.Mert ez is a baja, hogy fáj a lába.Nem kell ordítozni a gyerekeivel hogy fogják be végre a szájukat, hanem meg lehet értetni velük normálisan is.Érdekes, ha velem vannak én csak szólok nekik és abba hagyják.És nem fenyegettem őket állandóan a pálcával ahogyan Ő , egyszerűen csak ott hagytam őket amíg nem tudtak rendesen viselkedni.Nálam tudnak enni szépen, késsel-villával, ha az anyjuk is ott van, akkor csak hajigálják az ételt.Nem bírom felfogni, hogy ha ennyire nincs türelme hozzájuk, akkor miért vállal újabbat.Mindenkinek úgy kell viselkednie mintha valami anyakirályné lenne, mi meg az alattvalói.Na, elkanyarodtam a témától.Valami hasonlóságot véltek felfedezni a terhességetek és a leírtak között?Próbálok csendben maradni és nem szólni semmit, de ahogy a terhessége vége közeledik, egyre nehezebb lakatot tennem a számra.Valamelyest könnyebb lenne, ha tudnám, hogy más is viselkedett így, és nem csak a szokásos hisztijéről van szó.Nem igazán tudom milyen volt régebben, már 9 éve férjhez ment, mindjárt 6 éves a legnagyobb gyereke, szóval jóformán csak terhesen láttam az utóbbi időben.Némi támpontot adjatok, legyetek szívesek, mennyi amennyi "kötelező" és mennyi ami már túlzás?

2010. nov. 24. 22:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Le a kalappal előtted! Én tuti nem nyalnám ki a sejhaját. Most vagyok kismama a 3. gyerekünkkel,de az előzőekkel is,és Vele is mindent megcsinálok egyedül. Tény hogy lassabban haladok,de kit izgat.Megvár az ablaktörlés is/kis létrára mászva/ és minden egyéb,amit egy háziasszonynak csinálnia kell. Estére akkora a bokám mint egy elefántnak...de akkor sem férne rá a pofámra,hogy valakivel ezeket megcsináltassam,és feltett lábbal Pepsit iszogassak. Hihetetlen,amiket leírtál...bár vannak ilyenek.Nekem sem kell messzire mennem.A sógornőm pont ilyen. De leszartam eddig is.Az anyja +a tesója jártak főzni,meg mosogatni,meg mindent csináltak,mert szegény pára terhes! :D Hízott is 30 kilót. Megérdemelte!

Szóval nem normális amit a tesód véghezvisz!! Más is volt kismama,másnak is van több gyereke,még sem hagyjuk el magunkat.

2010. nov. 25. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!