Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak a 11. hét végén kezdtem...

Csak a 11. hét végén kezdtem el szedni a Folsavat, ugyanis a nődokim szerint nem kell, de a férjem szerint fontos. Nem késő?

Figyelt kérdés
Elevit mellett napi 1 szemet veszek be, esetleg vegyek be napi 2 szemet? És meddig szedjem?
2009. jan. 14. 10:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Folsavat ajánlott már a terhesség elött is szedni,amikor még csak tervezitek a babát,és nagyon is fontos szedni.
2009. jan. 14. 10:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Még az elso vagyok én is Elevittel egyutt szedem napi 1szemet és a 17.hétben vagyok.Szerintem nem kell 2szemet szedned.
2009. jan. 14. 10:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

szia,

Én elevit mellett nem szedek külön, mert az elég ami a terhesvitaminban van.

Az első 3 hónapban a legfontosabb a folsav, utána is, de akkor más kevésbé.

2009. jan. 14. 11:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell kulon szedned a folsavat,hisz a rengeteg vitamin mellett pont ez a lenyege az Elevitnek.Igaz az tenyleg jo ha szeded a terhesseg elott mar 2 honappal...en is szedtem aztan a doki kiirta az Elevitet,mert abban a folsav mellett mas vitaminok is vannak,de en rosszul voltam tole,ugyhogy maradt a folsav magaba,napi 1 bogyo....mast nem irt ki,mert rengeteg gyumit ettem,szinte azon eltem,annyira kivantam ...pedig 1x sem hanytam es kajat is tudtam enni.

Ne aggodj,ha szeded az Elevitet akkor minden Ok.

2009. jan. 14. 11:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

A 12.hétig kifejlődik mindene a picinek, a folsav az idegcsőzáródások, és sok más miatt fontos, ha az elevitet szedted rendesen minden nap, amióta terhes vagy a plusz folsav nem mindig kell... csak ha a doki indokoltnak tartja.

A terhesvitaminok úgy lettek kialakítva, hogy a baba-mama szükségletet teljesen fedezzék... minden vitamin, nyomelem, ásványi anyag téren... Ne a aggódj

2009. jan. 14. 11:07
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

Nem késo, szedd nyugodtan, sokan, csak 8-9 hetesen veszik észre konkrétan, hogy terhesek és nekik sincs semmi bajuk. Szedd, ártani nem árt, csak használ! Viszont Elevitbol, elég a napi 1 !!!

Minden jót! Udv.

2009. jan. 14. 11:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ártani nem ártasz vele, sőt, de elméletileg a terhesség előtt minimum 1 hónappal érdemes elkezdeni, és a az első trimeszter az, amikor kifejezetten ajánlott. Utána már kevésbé nagy a jelentősége, hiszen már kialakult a baba összes szerve, már csak nőnie kell (kicsit egyszerűen fogalmaztam meg, de a lényeget szerintem érted:) )
2009. jan. 14. 11:47
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a hasznos infókat! :)
2009. jan. 15. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!