13as triszómia miatt 20hetes lányunkat meg kellett szülnöm 6hete. Hogy legyek ezen túl? Ha látok egy kislányt, sírok. Következő terhességnél mire figyeljünk, előtte van vmi elővigyázatossági teendő?
Én nemrég 18 hetesen szültem meg a kisbabámat, 21-es triszómia miatt (Down). Véletlen volt, nem örökletes.
Nem tudom, hogy milyen nemű lett volna, nem akartuk tudni a nemét és a genetikus volt olyan tapintatos, hogy nem is említette és nem is írták rá a leletekre. Sokkal rosszabb lett volna...
Mivel volt (van) egy akkor két éves kislányom, így amikor megtudtam, hogy mi a baj a kicsivel, úgy éltem túl az egészet, hogy csakis a kislányomra gondoltam. Hogy ő egészséges és hogy nem hagyhatok egy ekkora terhet a vállára ha én már netán nem leszek.
Alapvetően egy lelkis típus vagyok, de akkoriban meglepő módon végig arra koncentráltam, hogy ne hagyjam el magam, ne keseregjek, hogy mi történt, próbáljak meg előre nézni.
Most ismét babát várok, még előtte állok a genetikai vizsgálatnak, de csakis arra tudok gondolni, hogy ő már egészséges lesz.
Neked is csak ezt tudom ajánlani: nézz előre, amin nem tudsz változtatni, azon már ne keseregj, nem old meg semmit...
Nem igazán ismerem téged érintő betegséget, ha az orvos nem mondta, hogy örökletes, stb., így elég kicsi a valószínűsége, hogy legközelebb is ez történne.
Próbáljátok meg ismét ti is; az Élet tartozik nektek is.
Én legalábbis így álltam/állok hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!