Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megkérdezzem mennyiért vállalj...

Megkérdezzem mennyiért vállalja a szülést?

Figyelt kérdés
17 hetes vagyok, és szeretném a nőgyógyászomat felfogadni, hogy legyen ott a szülésnél. Mióta tudom, hogy jön a baba, azóta csak hozzá járok magánrendelésre. Mikor felkérem, akkor mindenképp rászoktak kérdezni, hogy mennyibe fog kerülni, vagy majd Ő mondja, vagy ha nem akkor adok amennyit szülés után gondolok?
2010. nov. 17. 15:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én 21 hetesen kérdeztem, vállalná-e a szülést, és milyen feltételekkel. Mosolyogva megkérdezte, hogy mit értek feltétel alatt. Mondtam neki, hogy az anyagiak értettem ezalatt. Mondta, hogy 80 ezer körül szokott kapni, ha az megoldható. De volt már kellemes és kellemetlen csalódása is.

Én mint első babás, úgy gondolom, hogy nekem ez még annyira idegen terep, és annyi rosszat hallok mindenfelől és tapasztaltam magam is az sztk-ban is, hogy nekem megér 80 ezret még tanári fizetéssel is az, hogy tudom, jó kezekben vagyok az orvosomnál, és vigyáznak a kisbabámra. És tényleg, bármit kérdezhetek, türelmesen, nyugodtan, kedvesen válaszol - magánrendelőbe járok. De a férjemet is mindig beengedi és beavatja a rejtelmekbe. Szóval lehet, hogy fizetjük a tb-t, de nekem nem mondja senki, hogy ha én vasárnap éjjel 11-kor bemegyek kórházba, akkor az elnyűtt ügyeletes orvos ugyanolyan ellátásban részesít, mint egy fogadott orvos. Törvények ide vagy oda, ez egyfajta nyugalmat kölcsönöz nekem mint fiatal elsőgyerekesnek. Szóval én rákérdeztem, hogy ő is és én is tudjuk, mire számítsunk a másiktól. Ezért ő mondta is rögtön, hogy akárhol is van, akárhány óra is, bármikor elérem, és ha elindul valami, azonnal hívjam, rohan a kórházba. Igenis meg kell fizetni a jó szakembert, hogy ne járj úgy mint az a két szerencsétlen fiatal anyuka, akikről a múlt héten beszámoltak a híradókban. (az egyiknek bent maradt a méhlepény, a másikat meg hagyták elvérezni.) Ilyet a fogadott orvos nem fog elkövetni.

Nem kell lehurrogni senkit, aki erre áldoz, szerintem, mert senki sem heppből csinálja. Csak fontos az egészségünk. Ez az egyetlen, ami számít, és minden pénzt megér. Pláne a babánké. ...

Bocsi, hogy hosszúra nyúlt! :)

Mindenkinek kíméletes terhességet és szülést kívánok, annak is, aki magándokinál szül, és annak is, aki nem! 23 heteske

2010. nov. 17. 19:10
 12/12 anonim ***** válasza:
Az esetek nagy többségében a magánrendelés 10-szerese szokott lenni a szülés. Ha gondolod, azért kérdezz rá nyugodtan. Ha nem mond árat, akkor annyit adsz, amennyit tudsz és akarsz. Boldog babavárást és könnyű szülést.
2010. nov. 17. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!