Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17-hetes babás vagyok. Egy...

17-hetes babás vagyok. Egy aggodós kismama, mindig azon jár az agyam hogy ugye minden rendben van. Ha nem lenne az már kiderült volna? Még nem érzem, hogy mozogna (elsö bébi). Ti hogy vagytok ezzekkel?

Figyelt kérdés
2009. jan. 12. 10:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia, én is elég aggodós vagyok, főleg mindig uh-k előtt, de eddig (lekopogom) minden rendben volt. Ha jól érzed magad, nincs semmi probléma nyugi, én is próbálok nem mindig agyalni, mert az sokkal rosszabb. A bébi nekem is első és most "mozdult meg" a hétvégén!

Boldog Babavárást!

20 hetes kismami

2009. jan. 12. 10:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia,

A bébi mozgásáról annyit, hogy nagyon sokan ezzel vannak elfoglalva, és abból, hogy első babásan 12-20hétig várják, nem érzik a picit, és aggódnak.

Nem kell, ha baj lenne azt éreznéd. Feleslegesen hergeled magad. És csak árt a picinek, ha aggódsz.

(dec 31én bejelentkezett a szentem, és csak 14heteske5napos volt, van hogy majd egy napig nem érzem, mégsem állok fejtetőre az aggodalomtól, érzeném, ha baj lenne)

Amúgy sokszor szült nőismerőseim mondták(vékony, pufi, átlagos alkatú) hogy 18-20hét körül érezték először a picit, volt aki úgy mondta, hogy akkora tudta biztosra, az a pici "csiki" nem bélmozgásból eredt.

Semmiről nem késtél le, az a pici is fog majd álmatlan éjszakát okozni a hancúrokkal.

Boldog babavárást.

2009. jan. 12. 10:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha hiszed, ha nem, ezzel szinte minden kismama így van. A második trimeszter eseménytelen (rosszullétmentes, babamocorgás mentes)napjai miatt sokan teszik fel ezt a kérdést. Egyszerűen el kell hessegetni ezeket a gondolatokat. Én a 20. hétben vagyok, már 2 hete biztosan tudom, hogy a babómat érzem. De mindenkinél más. Akár alkat kérdése is lehet, hogy mikor érzed meg. Sokan isznak kávét, kólát, meg egyéb rossz dolgot, csakhogy mozogjon a bébi. Nem kell! Mozog és idővel ezt mindenki megérzi. Ki kell várni. Ne erőltess semmit. Nekem jelen pillanatban is mocorog, mert nem tetszik neki, hogy előredőltem. :) Kevesebb a helye és ilyenkor reklamál. :) Ha elnyúlok, a kezem a pocimra teszem, nem érzem. Nekem akkor mocorog, ha úgy érzi, kevesebb helye van. De ez is mindenkinél más. Neked lehet, hogy nyugalmi helyzetben lesz az élénkebb. :) Hamarosan te is érezheted. Csodálatos! :)
2009. jan. 12. 10:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Először is nyugodj meg.

Sajnos a terhesség során BÁRMIKOR kiderülhet, hogy baj van a kicsivel, akár a 38. héten is.

De ne parázz, ezzel nem teszel jót egyikőtöknek sem.

Magzatmozgást az első babások többnyire a 20. hét környékén éreznek először, én pl. a 21. héten.

2009. jan. 12. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!