34 hetes km vagyok. Ma este 139/98 volt a vérnyomásom. Pulzusom 76 volt. Ez nagy gond? A lábaim bedagadnak rendesen, de múlt hét Hétfőn voltam védőnőnél és minden rendben rendben volt a vízelettel, nem volt benne fehérje. Első babámat várom.
Szia, én is hasonlóképpen jártam mint te. Nekem soha nem volt magas a vérnyomásom, sőt inkább mindig alacsony. Aztán egyszer csak elkezdett felfelé menni. Először nekem is 1 napig kellett folyamatosan mérni és írni és mivel 140-150/90-100-akat mértem, így Dopegytet kellett szednem. A 38. héten már felment gyógyszer mellett is 160-ig, nagyon megijedtem, be kellett feküdnöm pár napra a kórházba, lehet a feszültség miatt is, de bent 175-ig felszökött, úgy volt, hogy már amúgy is idő van, lehet megindítják a szülést. Végül szerencsére nem kellett, szépen visszament. Nagyon ijesztő ez az egész és nem lehet tudni, hogy mitől van. Én a kórházba behozattam a vérnyomásmérőt is, mert első nap csak kétszer mérték meg, magamnak meg mértem kb. óránként és írtam fel. Szülés után még pár napig emelkedett volt a vérnyomásom, addig szedtem is a Dopegytet aztán jó 1 hét után visszaállt a normálisra.
Ne aggódj, szerintem ez sok nőnél előfordul, tudják az orvosok a dolgukat.
Sok szerencsét, erőt, egészséget és kitartást neked az elkövetkezendő hetekhez, hónapokhoz.
Hát igen.Ez a furcsa,hogy nem tudják mitől van ez a kismamáknál,hogy hirtelen magas vérnyomásos leszel.Én most csak napi 2-szer Corinfart szedek.Meg persze mérem napi 3-szor a vérnyomásom.Ma volt egyszer 148,a többi értékem 130 volt.Remélem hamarosan beáll a vérnyomásom és akkor már 140 alatt leszek fixen.Még van a szülésig 5 hetem.Illetve pénteken már csak 4 hét lesz.Én is stresszelek néha szerintem attól is magas.Nem szeretnék vissza kerülni a kórházba,már csak szülni.
Amúgy a korházba 120-130 körüli vérnyomásom volt.De ott kaptam a Dopedytet is és a Corinfart is.Nem értem hogy itthon mért csak a Corinfart kell szednem.Na de biztosan tudják az orvosok mit csinálnak.:)
Szia!
Köszönöm a válaszod,sokat segített,és én is bízom benne hogy most már jobb lesz.Hát most nagyon vegyes a vérnyomásom,reggel 148 volt,délelőt 138,délben 140.Védőnőm szerint amíg nincs állandóan 150 felett,addig minden rendben van.Remélem is.Holnap megyek nőgyógyászomhoz,meglátom mit mond majd .
Jó tanács!
Vizesedés ellen vacsira petrezselymes túró, só nélkül. Tuti leviszi a vizet és nem ártalmas!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!