Van itt olyan anyuka aki néha rágyújtott a terhessége alatt? Nem lett a babának egészségügyi gondja ebből később?
Most konkrétan a kérdéshez hozzászólni nem tudok, de van egy hozzáfűzni valóm.
Ha pl. lett valamilyen baja a babának, elég nehéz bizonyítani, hogy a cigarettától, vagy sem. Akár nem is észrevehető dolgokról beszélek: egy picivel lesz csak kevesebb az IQ-ja a babának, mint amilyen lehetett volna, ha mindet megtesz az Anyuka.
Vagy egy érzékeny kisgyerek lesz belőle, mert nem úgy fejlődött az idegrendszere.
Ezeket a dolgokat később nem tudjuk megmondani, hogy alakulhatott-e volna másképp is.
De egy jó érzésű kismama mindent próbál megtenni a babája érdekében. Ez alap.
Szerintem erre a kérdésre nem fogsz korrekt választ kapni. Ha az anyuka dohányzott a terhesség, majd a szoptatás alatt, és később bármi baja lett a kicsinek, nem fogja azt mondani, hogy ez miattam van, meg a cigi miatt.
A barátnőm végig bagózott, és a fiának allergiás asztmája lett. Én meg mondtam neki, hogy ez valószínűleg a cigi miatt van, mire leordította a hajam, hogy ez baromság, biztos örökölte a gyerek, a cigitől nem lehet baja.
Ja persze, mert a cigi a felnőttnek is tök egészséges:S
Úgyhogy ha a babának lett baja, akkor sem fogják neked beismerni, hogy a cigitől.
Korábban nem ítélkeztem, mert bagósként elképzelni nem tudtam, hogy lehet egyik pillanatról a másikra letenni. Aztán tessék: letettem a két csíknál, pedig nagy bagós voltam. Azóta úgy gondolom, ha én meg tudtam csinálni, akkor bárki meg tudja. Ítélkezni most sem fogok, de az a véleményem, hogy ennyit mindenki megtehet a gyerekéért.
A baratnom a terhesseg alatt napi doboz cigit szivott.A baba idore szuletett.Ugy tunt nincs semmi baj.Lehet neki meg mindig ugy tunik.De masok sokan mondtak,hogy le van maradva.7 hos, nem ul,nem forog semmilyen iranyba,nem nyul a jatekok utan,egyszoval fekszik a hatan egesz nap.
Dokihoz nem akarja vinni.
Sztem ez nem normalis es sztem lehet koze a ciginek hozza.
De bizonyitani nem lehet.
Igen, igazatok van.
Nekem az anyám végigdohányozta a terhességét, a szoptatást, az életemet egy szobában velem, és mindenütt a lakásban. Folyton mindenem cigiszagú volt, a suliban pl be is szóltak, h büdös vagyok.
És a tüdőm a mai napig nem teljesen ok.
De már 1 évesen inhalálni kellett folyton, mert fulladtam.
Hát ennyi, csak érdekelt mert én is terhes vagyok, és dohányoztam, de amint kiderült abbahagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!