Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan anyuka aki néha...

Van itt olyan anyuka aki néha rágyújtott a terhessége alatt? Nem lett a babának egészségügyi gondja ebből később?

Figyelt kérdés
Nem vitát szeretnék indítani, kíváncsi vagyok, akik hurrogva tudnak csak hozzászólni inkább kerüljék a válaszadást.
2010. nov. 15. 13:16
 1/8 anonim ***** válasza:

Most konkrétan a kérdéshez hozzászólni nem tudok, de van egy hozzáfűzni valóm.

Ha pl. lett valamilyen baja a babának, elég nehéz bizonyítani, hogy a cigarettától, vagy sem. Akár nem is észrevehető dolgokról beszélek: egy picivel lesz csak kevesebb az IQ-ja a babának, mint amilyen lehetett volna, ha mindet megtesz az Anyuka.

Vagy egy érzékeny kisgyerek lesz belőle, mert nem úgy fejlődött az idegrendszere.

Ezeket a dolgokat később nem tudjuk megmondani, hogy alakulhatott-e volna másképp is.

De egy jó érzésű kismama mindent próbál megtenni a babája érdekében. Ez alap.

2010. nov. 15. 13:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem erre a kérdésre nem fogsz korrekt választ kapni. Ha az anyuka dohányzott a terhesség, majd a szoptatás alatt, és később bármi baja lett a kicsinek, nem fogja azt mondani, hogy ez miattam van, meg a cigi miatt.

A barátnőm végig bagózott, és a fiának allergiás asztmája lett. Én meg mondtam neki, hogy ez valószínűleg a cigi miatt van, mire leordította a hajam, hogy ez baromság, biztos örökölte a gyerek, a cigitől nem lehet baja.

Ja persze, mert a cigi a felnőttnek is tök egészséges:S

Úgyhogy ha a babának lett baja, akkor sem fogják neked beismerni, hogy a cigitől.

Korábban nem ítélkeztem, mert bagósként elképzelni nem tudtam, hogy lehet egyik pillanatról a másikra letenni. Aztán tessék: letettem a két csíknál, pedig nagy bagós voltam. Azóta úgy gondolom, ha én meg tudtam csinálni, akkor bárki meg tudja. Ítélkezni most sem fogok, de az a véleményem, hogy ennyit mindenki megtehet a gyerekéért.

2010. nov. 15. 13:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Én nem dohányzom, de ennek ellenére nem lehurrogni akarok. Gyógypedagógiai tanulmányaim során sokat hallottam a témáról és bizony nem csak magzati korban lehet baja a babának (méhen belüli elhalás, oxigénhiány...) hanem később is. Amiről tényleg lehet hogy nem is gondolná utólag az ember hogy a dohányzás miatt volt. Ilyen a figyelemzavar, viselkedési zavarok (iskoláskorban). A neten sok cikket találsz ebben a témában. A mozgásfejlődést is negatívan befolyásolhatja születés után. Ami abból adódik hogy károsítja a receptorokat, így az idegrendszer nem működik megfelelően. A tanulási teljesítményre nagyon gyakran ha negatívan. De persze biztosan vannak szerencsések is, akiknél semmi bajt nem okoz. Mindenesetre én nem kockáztatnék.
2010. nov. 15. 14:13
 4/8 anonim ***** válasza:

A baratnom a terhesseg alatt napi doboz cigit szivott.A baba idore szuletett.Ugy tunt nincs semmi baj.Lehet neki meg mindig ugy tunik.De masok sokan mondtak,hogy le van maradva.7 hos, nem ul,nem forog semmilyen iranyba,nem nyul a jatekok utan,egyszoval fekszik a hatan egesz nap.

Dokihoz nem akarja vinni.

Sztem ez nem normalis es sztem lehet koze a ciginek hozza.

De bizonyitani nem lehet.

2010. nov. 15. 14:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én barátnőm a terhesség elején még dohányzott, aztán szépen fokozatosan abbahagyta. Azt hiszem a második trimerszter végétől már egyáltalán nem gyújtott rá. A kisfiának semmi baja. Mióta nem szoptat, újra dohányzik. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy már a terhesség előtt sem gyújtottak rá a lakásban, sem ő, sem a férje, csak az erkélyen és ez most is így van.
2010. nov. 15. 14:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Erre a kérdésre nem fogsz jó választ kapni.Lehet, hogy beismeri valaki hogy cigizett terhesen, mert nem adja a nevét hozzá.De soha nem fogja magára vállalni hogy miatta lett ilyen meg olyan baja a gyereknek.Én nem sok dolgot ítélek el, de a terhesen dohányzás köztük van.Pedig a baba előtt én 9 évig cigiztem.Mégis abbahagytam amint megjelent a 2. csík.Azért csak akkor, mert nem terveztük.De a sógornőm végig bagózta a terhességet, és most is, hogy szoptat.Fel is vállalja.Az én lányom 2 hónapos, az ő fia 1 hónapos.Látszólag egészséges.Na ja!2 keze van, 2 lába, egy fejjel született, wow!Essünk hasra ettől?Tudod én kiütöttem volna a kezéből a cigit, és után akkora pofont lekevertem volna, hogy leesik a feje a nyakáról.De nem az én dolgom.De undorító, szánalmasan önző dolog ez.Már akkor mérgezi a gyerekét, amikor még meg sem született.És alighogy megkezdi az életet, máris kapja a szert.Hát, gratulálok neki hozzá.A legdurvább, hogy a sógorom se szól rá.Szerintük jól van ez így.De majd ha idióta lesz a tanuláshoz, vagy allergiás, vagy asztmás, senki nem fogja őt hibáztatni ezért.Senki nem fog ujjal mutogatni rá.Tudod, ezért ússzák meg mindig a dohányos kismamák.Nekik fontosabb a saját élvezetük, mint a gyerekük egészsége.Én csak szerencsétlen gyerekeket sajnálom, akik nem kérték az életet, és nem tehetnek róla, hogy ilyen anyjuk van.
2010. nov. 15. 15:24
 7/8 A kérdező kommentje:

Igen, igazatok van.

Nekem az anyám végigdohányozta a terhességét, a szoptatást, az életemet egy szobában velem, és mindenütt a lakásban. Folyton mindenem cigiszagú volt, a suliban pl be is szóltak, h büdös vagyok.

És a tüdőm a mai napig nem teljesen ok.

De már 1 évesen inhalálni kellett folyton, mert fulladtam.

Hát ennyi, csak érdekelt mert én is terhes vagyok, és dohányoztam, de amint kiderült abbahagytam.

2010. nov. 15. 15:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem pont a kérdésre a válasz, de azért leírnám. Én a pécsi klinikára járok és akárhányszor megyek, mindig látom, hogy a terhes nagyhasu kissebségi anyukák hármasával ülnek és cigarettáznak, és senki nem szól rájuk. Nem függ össze, gondoltam leírom, mert engem elborzaszt.
2010. nov. 15. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!