Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 1-2 dl forralt bort meg lehet...

1-2 dl forralt bort meg lehet inni,8 hetes terhesen?

Figyelt kérdés
2010. nov. 12. 14:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Huhhh... hetek óta kívánom a forralt bort, de nem merek inni.

Terhességem előtt telente, hetente ittam a forralt bort.

Imádom!!

2010. nov. 12. 18:56
 12/20 anonim ***** válasza:
A mértékletes "borozgatás" kifejezetten jót tesz, állítólag terhességmegtartó hatása van!
2010. nov. 12. 19:43
 13/20 anonim ***** válasza:

Gratulálok akkor!

Erről is találtam egy cikket:

[link]

"Az alkohol mindenképpen átjut a méhlepényen és bekerül a magzat szervezetébe, aki nem tudja azt lebontani, azaz védtelen annak hatásaival szemben. Bár a kismennyiségű alkoholfogyasztásnak vannak pozitív egészségi hatásai, a szakemberek inkább teljes mellőzését ajánlják a terhesség alatt."

Mindenki saját maga dönti, hogy figyaszt-e akár kis mennyiségű alkoholt a trehessége alatt.

Én nem érzem annyira szükségesnek, hogy megigyak akárcsak egy deci bort is. Bár a terhesség előtt én is ittam karácsonykor forralt bort, szeretem én is, de nem annyira, hogy nem tudnám kibírni.

2010. nov. 12. 22:17
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Kezdem magam prüdnek és korlátoltnak gondolni,de én meg nem innék egy kortyot sem,hacsak nem javasolja az orvos (mert ugye van ilyen is) Nem akarok durva lenni,de minek inni?Majd terhesség után.Finomnak finom,na de én imádok bagózni,mégsem gyújtottam rá a terhességem alattValamit valamiért.A forró tea is finom.
2010. nov. 13. 00:05
 15/20 anonim ***** válasza:
Vannak kívánós nők is. Én soha semmit nem kívántam a terhességem alatt (az első 20 hétben gyakorlatilag csak hánytam, és 5 kg-ot fogytam), de megveszem a konyakkos meggyért. És be-bekaptam néha egy szemet belőle. Ha ez a kívánalom a forralt bor lett volna, akkor ittam volna néha egy dl-t belőle nyugodt szívvel. Többet és mást viszont nem.
2010. nov. 13. 00:13
 16/20 anonim ***** válasza:

Én is gratulálok akkor!

Szülész-nőgyógyász javasolta az IDŐNKÉNTI, MÉRTÉKLETES VÖRÖSBOR fogyasztását, mert javítja a lepény keringését, és kifejezetten jó hatású fenyegető vetélés esetén!

Még mielőtt előadást tartanál, nem a naponta történő piálásról van szó, nem Vodkáról, meg tömény pálinka vedelésről.

Nézz utána, mielőtt okosnak akarsz tűnni ...

2010. nov. 13. 12:58
 17/20 anonim ***** válasza:

Ja, és kedves előttem szóló, én is meg vagyok veszve a konyakos meggyért, és vagyok olyan önző dög, hogy alkalmanként megeszek egyet-egyet.

Milyen szemét anya vagyok, nem?. (Igaz, sosem bagóztam, és még ünnepekkor is csak 1-1 korty alkoholt szoktam inni, de ha megkívánom a vörösbort, egy korty erejéig engedélyezném magamnak.)

2010. nov. 13. 13:01
 18/20 A kérdező kommentje:

:)

Érdekes volt , Titeket olvasni :)

Nagyon köszönöm a válaszokat! Természetesen ha megkívánom a Váci utcában sétálva a forralt bort, azt fogok inni, és nem forró teát.

Köszi nektek, mégegyszer!

2010. nov. 13. 13:53
 19/20 anonim ***** válasza:

12:58 Olvasd el a cikket, azt is egy szülész-nőgyógyász írta, ki mondta, hogy a te orvosodnak van igaza? Egyyébként, mint ahogy a cikkben is benne van, még a mai napig eltér a szakemberek véleménye ebben a kérdésben. Ennyi. Nem mondtam egy szóval sem, hogy nem lehet inni 1 pohár bort. Csupán csak azt mondom, hogy személy szerint én nem iszom, mert az a biztos, pedig szeretem a forralt bort és biztos megkívánom majd a vásár alkalmával, de tudok uralkodni magamon. Senki nem írta, hogy rossz anya, aki iszik (alkalmanként), ez az ő dolga és döntése. Volt egy kérdés, én bemásoltam pár cikket. Az első arról szólt, hogy a forralt borban igenis van alkoholtartalom, a második pedig az alkoholfogyasztásról terhesség alatt. Nem azért, hogy bárkit is kritizáljak, csak lehet, hogy lesz olyan kismama, aki érdekelnek ezek a cikkek esetleg.

Amúgy, ha elolvastad volna a cikket, benne van, hogy a kisebb mennyiség is árthat a magzatnak. A boron kívül is annyi jotékony hatású alkoholmentes szer létezik, hogy ahhoz nem kell inni, hogy pl. jobb legyen a vérképzés vagy megemeljük a HDL szintet, ahhoz pl. nagyon jó a gránátalma, de nagyon sok mást is fel lehet hozni. Ha valaki egészségesen táplálkozik, odafigyel magára, teljesen felesleges a vörösbor, főleg terhesség alatt.

De, ha a szakemberek között is megoszlik a vélemény, mi főleg nem fogunk közös nevezőre jutni, de nem is kell:)

Ezen az oldalon észrevettem, hogy többen vannak a terhesség alatti kisebb menyiségű alkoholfogyasztás mellett, lehet, hogy az életben is. Mo.-on észrevettem sokan természetesnek veszik, de külföldön sok helyen már nem.

Tényleg, nem kell ilyenen összeveszni szerintem. Mindenki úgy vigyáz és arra a terhessége alatt, amire akar és fontosnak tart. Én csak a véleményemet írtam le. Van több olyan barátnőm is, akik ittak (alkalmanként) a terhesség alatt, engem is kínáltak és nem értették, miért nem iszom egy fél pohárral, merthogy az orvos is ajánlja.

2010. nov. 13. 15:52
 20/20 anonim ***** válasza:

Oké, kedves Utolsó, egyetértek, hogy a szakemberek véleménye is megoszlik, és nekem tényleg azt mondta a Doktor, hogy még jót is tesz. És megőrülök attól, hogy mindenki mást javasol, még az egyszerű mentateával kapcsolatban is annyi mindent olvastam, hogy aztán már bántam, hogy egyszerűen csak nem ittam meg és kész.

Egyébként pont én vagyok az, aki tényleg soha nem iszik alkoholt, nem is szeretem, de bevallom, éppen a terhesség alatt volt, hogy megkívántam a vörösbort ... Meg a konyakosmeggyet. Ittam egy kortyot (ez is 2x fordult elő) és ennyi. Emiatt nincs lelkiismeret furdalásom, tényleg odafigyelek mindenre, de természetesen megértem azt is, aki teljesen elutasítja az alkohol minden formáját.

(a cigiseket nem értem meg, de ez más téma ...)

Mindenesetre jó egészséget és boldog várandósságot kívánok minden Kismamának!

2010. nov. 13. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!