1-2 dl forralt bort meg lehet inni,8 hetes terhesen?
Az alkoholt kiforralják belőle, így ihatod.
Meleg üdítő
HA kiforralják belőle az alkoholt, akkor miért lehet mégis elég alaposan becsípni 3-4 pohártól? :-))
Amúgy én ittam az első terhességem alatt is karácsonykor forralt bort, és most is fogok. Sőt, szilveszterkor egy pohár pezsgő is becsusszan.
Én nem terhesen ittam forralt bort, itthon csináltam.
És bizony egy üveggel ketten ittunk meg, és semmi bajunk nem volt tőle, pedig én a bubis ásványvíztől is fejre állok, szóval ha rendesen kiforralják, és nem csak megmelegítik, akkor nem lenne szabad becsípni tőle.
78fokon már forr, elpárolog, szóval ha addig főzöd mint a teavizet azon a lángon, én teafőzőben csinálom...
Ha kiforralják belőle az alkoholt, miért csíptem be mindig 2 dl-től mindig, közben 1 üveg sörtől meg soha? Ha meg 2-3 pohárral ittam, akkor egyenesen kissé illuminált állapotba kerültem:)) Nem tudom, én is szeretem a forralt bort, főleg a váci utcában sétálgatva, de annyira nem, hogy ki ne bírnám terhesen.
De biztos nem árt meg, csak nekem annyira nem fontos, hogy igyak. Ez is olyan téma, hogy sokan az alkohol mellett szavaznak a terhesség alatt is (nem mindennapra értem, hanem alkalmanként), és vannak, akik kizárják és inkább nem isznak semmit.
Na, találtam erről cikket:) Gondoltam, hogy van alkoholtartalma...
A vörösborból és fűszerekből - szegfűszegből, cukorból és fahéjból - álló jellegzetes italával azonban még a „nagyivóknak" is vigyázni kell. A közhiedelemmel ellentétben - miszerint a forralás hatására a bor veszít alkoholtartalmából - a forralt bor alkoholtartalma tehát magasabb mint gondolnánk.
- A meleg alkoholos ital gyorsabban felszívódik, mert könnyebben emészthető. Pont a melegsége miatt több alkohol is szívódik fel belőle, és már a száj- és a gyomornyálkahártyán keresztül is „fel tudjuk venni" a meleg alkohol egy részét. Kis adag alkohol kétségkívül melegítőleg tud hatni. Ám az etanol alapvetően kitágítja a bőr ereit, vagyis azokon egységnyi idő alatt több vér áramlik keresztül. Így aztán sokkal több hőt veszít a szervezetünk a bőrön át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!