Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hetes vagyok, és nagyon jó...

5 hetes vagyok, és nagyon jó az étvágyam. Mit tegyek, hogy ne hízzak meg az elején?

Figyelt kérdés

Azt mondták ismerősök, hogy ha az elején feljön rám pár kiló felesleg, később hiába kontrollálom magam a terhesség folyamán, nem tudom leadni.

Szeretném hogy egészséges babám legyen, de csinos kismama szeretnék maradni. Ti hogy csináltátok?

2008. jan. 11. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha jó az étvágyad annak csak örülj lesz ez még máshogy is.Ha nem vagy válogatós egyél sok zöldséget,gyümölcsöt, ilyenkor úgyis sok vitamin kell a szervezetednek.kerüld a nasikat és a tészta féléket, persze azt is ehetsz csak ne sokat, és ne este.sétálj sokat,(vigyázz el ne csússz)ha nem vagy veszélyeztetett, akkor tornázhatsz is mértékkel.ha eleget mozogsz és odafigyelsz, hogy mikor mit és mennyit eszel (nem kell diétázni!!!)akkor nem fogsz elhízni.És ha meg kívánsz vmit nyugodtan egyél még ha édesség akkor is, mindent lehet csak mértékkel! Én a 15. héten járok és még nem híztam semmit(majd fogok), pedig hajlamos vagyok a hízásra, és nem is koplaltam. Boldog babavárást!
2008. jan. 11. 12:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nos,seh sem tudod leadni a terhesség alatt.

Arra figyelj,h próbálj meg rendszeresen enni.Nekem az 5*kevés az nem vált be,egyfolytában éhes voltam közben.A 3*kicsit több,az viszont teljesen jó volt.Majd kiderült,h a rendes reggeli a lényeg.

Amikor csak úgy érzed,h bekapnál egy falatot,két étkezés között,akkor egyél gyümölcsöt,amúgy is fontos a rendszeres gyümievés.Tessék szépen minimalizálni a csokit, cukrot, sütiket.Nem azt mondom,h nem szabad,hanem azt,h mondjuk hetente egy vagy két szelet csoki és többet nem.

Én most szoktam le a dohányzásról is,és egyszerűen nem tudok mit tenni,21.héten járok,s 8-9 kiló feljött.Anya,meg mindenki más is nyugtatgatott,h az majd szoptatás alatt le is fog menni.Amúgy a védőnő még mindig 60 valahánynak akar mérlegelni,közben 81 vagyok,tehát nem is látszik annyira.

2008. jan. 11. 12:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az, hogy az elején nagy az étvégyad szerintem nem jelent semmit, nekem is óriási étvágyam volt az elején(5-9 hetesen), aztán ez a nagy étvégy abbamaradt, az egészséges étvágy maradt csak meg. Morst 25 hetes vagyok és 4 kiló plusszom van, azt mondják az pont jó. A többi tanácsot az előttem szólók már leírták.

Jó babavárást!

2008. jan. 11. 12:41
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

szia!

nekem is jó étvágyam volt az első hetekben, sok gyümölcsöt ettem, így nem lettem eddig bálna méretű :). a darázs derékról ugyan mondj le szerintem, de azt olvastam, az első hónapokban , minden hónapban egy, vagy fél kiló teljesen normális. én 16 hetes vagyok, eddig 4 kiló jött fel, de valahogy inkább csak a poci nőtt, a combjaim nem lettek nagyobbak és a karom sem. a cicim viszont nőtt sokat :). a tested megváltozik és terhesség után, ha lementek a kilók, sem lesz ugyanaz mint régen, ettől még nem leszel dagi, csak lehet hogy szélesebb lesz a csípőd pl. a nagy könyvek szerint egy egészséges terhesség 14 kiló pluszt jelent a terhesség végéig, amiből a szüléskor a placenta, gyerek, magzatvíz távozásával a nagy része le is megy, a többi pedig a szoptatás hatására "leolvad" rólad. vigyél magaddal mandarint, kivit, szőlőt,paradicsomot stb így nem lesz olyan olyan érzésed, hogy minduntalan ugyanazt eszed :).

grat a babához :)

2008. jan. 11. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!