Mennyire baj ha háton fekszem?
Figyelt kérdés
Éjszakánta öntudatlanul van, hogy a hátamra fekszem és erre ébredek, ki tudja mennyi idő után. Most vagyok a 22.hétben. Azt olvastam, hogy a hátonfekvés a magzat vérkeringésének nem tesz jót és érzem is, hogy ilyenker felélénkül. Ha éjjel átforudlok és nem veszem észre, az a vérkeringés és így az oxigén ellátás miatt okozhat a bébibe valamilyen fejlődési gondot? Ti, hogy oldjátok meg, hogy ne forduljatok álmotokba a hátatokra?2008. jan. 11. 10:23
1/4 anonim válasza:
szia én még kiskorú vagyok a te terheségedhez képest de szerintem azért is ébredsz meg mert már neked sem meg a babának se nem jó hogy úgy fekszel ez igy van nemterhesen is igy tehát jelzi a baba mikor már nagyon nem jó neki a stavaidból kivéve igy is van szerintem ne aggódj minden ok lesz és biztos tudatosan nem fekszel a hátadra álmodba meg biztos nem sok idő az amit ugy tőltesz további jó bab várást
2/4 anonim válasza:
Szia! nekem is éppen ilyen gondjaim vannak. 20 hetes vagyok és nem nagyon merek háton feküdni. Az én babám is felélénkül, ha a hátamon fekszem. Azonban éjjelente én is mindig - akaratlanul - a hátamra fordulok...és sajnos nem nagyon szoktam észre venni. Úgy próbálom megoldani (több-kevesebb sikerrel), h kitámasztom magam +1 takaróval. De a múlt 1-2 éjszakát pl szerintem végig aludtam háton, mert reggel úgy ébredtem...Én is csak reménykedek, h nem okoztam bajt a babámnak. Ráadásul azóta aggódom, mert eddig nagyon kis ficánkolós baba volt...most meg nem nagyon mocorog (csak ritkán és kicsit):S
3/4 anonim válasza:
Nekem is ugyanez a gondom, én már 28 hetes vagyok és sokszor nem tudom már, hogy feküdjek. Viszont azzal nyugtatom magam, hogyha akkora baj lenne többször és többen felhívnák erre a figyelmünket az orvosok és mivel nem mondanak semmit, azt jelenti nem adódhat belőle akkora baj. Amúgy szerintem nem csak mi vagyunk azok akik háton vagy jobboldalt alszanak közbe és mégis a babák megszülettek eddig is egészségesen. Szóval szerintem nem lehet akkora baj és ahogy írtad mikor észreveszed, hogy nem jó a babának máris elfordulsz. Amúgy én próbáltam párnázni a hátam, mikor oldalra voltam fordulva, hogy tartson és legyen kényelmesebb, legalábbis gondoltam az lesz, de nem sokat segített. Ráadásul ha sokáig fekszem egy oldalamon akkor a kezem zsibbad el, szóval forgolódnom közbe csak kell. Azt hiszem én is megpróbálom a pokrócos módszert amit az előttem szóló ajánlott.
4/4 anonim válasza:
Feküdhetsz a ha´tadon,senkki sem tiltja.Csak ha érzed,hogy esetleg nehézkesse´válik a levegövétel,esetleg sze´dülnél,fordulj a´t.De ha kita´masztod magad egy párnával,vagy takaróval,nem tudsz majd átfordulni.Ha a pocakod nagyobb lessz,úgy is kényelmesebb lessz oldalt feküdnöd.
39hetes kismama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!