Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen ételeket ne fogyasszunk...

Milyen ételeket ne fogyasszunk a terhesség alatt?

Figyelt kérdés
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Vigyázzunk a lágy sajtokkal!


A táplálkozási szakértők általában azt tanácsolják, hogy a terhesség alatt ne lágy, hanem inkább kemény sajtokat fogyasszunk, mert ezek kevesebb telített zsírt tartalmaznak. Néhány évvel ezelőtt állítólag megjelent a liszteriózis nevű, szennyezett lágy sajt által okozott, fertőző betegség.


A camembert és az egyéb penészes sajtok olyan liszteriózis baktériumokat tartalmazhatnak, melyek egy egészséges felnőtt esetén teljesen ártalmatlanok, azonban a magzatra veszélyes hatásúak.


Emberi fertőzés esetében a liszteriózis lappangási ideje 1-2 naptól, 90 napig terjedhet. Jellemző tünetei láz, borzongás, rossz közérzet, fej-, izomfájdalmak, hasi fájdalom, hányinger.


A terhesség alatti fertőzés a 4. hónaptól vetéléssel, koraszüléssel, halva születéssel, vagy az újszülött súlyos liszteriózis fertőzésével jár.


Hazánkba évente 40-45 ember hal meg ebben a betegségben.

2006. okt. 24. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
99%
A nyers alapanyagokból álló ételek, mint pl. a tatár beafsteak, megfelelő higiénés körülmények között is olyan baktériumokat tartalmazhatnak, amelyek lázzal, hasmenéssel járó fertőzéseket okozhatnak. A lázzal, hasmenéssel, hányással járó betegségek pedig koraszüléshez, vetéléshez is vezethetnek. Ezért minden ilyen ételt kerülni kell!
2006. okt. 24. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
Én úgy tudom, hogy se nyers ill. félig sült-főtt húst, sem tojást nem lehet enni, illetve tiramisut, fagyit, pástétomot és lágy sajtokat!
2007. szept. 5. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
FAGYIT LEHET!!!!!!!!!
2009. ápr. 19. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
34%
Szart
2019. szept. 21. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
1-es jól kimásolta, de illett volna a forrást megjelölni, íme: [link]
máj. 29. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
5! Ha neked a sz*r étel, akkor mondd már meg, milyen az íze, fincsi?
máj. 29. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

- Nyers halfélék és szushi: a nyers halakban található baktériumok és paraziták kockázatot jelenthetnek a terhesség alatt.

- Félkész vagy nem megfelelően felmelegített húsok: a baktériumok és kórokozók ártalmasak lehetnek a magzatra.

- Nyers tojás és nyers tészta: a nyers tojásban található salmonella baktériumok kockázatot jelenthetnek a terhesség alatt.

- Nem pasztörizált tej és tejtermékek: a nem megfelelően kezelt tejtermékekben található baktériumok kockázatot jelenthetnek a terhes nőre és a magzatra.

- Koffein és kóla: a nagy mennyiségű koffein fogyasztása a terhesség alatt a magzat fejlődésére és a terhes nő vérnyomására is hatással lehet.

- Étrend-kiegészítők és gyógynövények (nem étel, de beírom): bizonyos étrend-kiegészítők és gyógynövények ártalmasak lehetnek a terhesség alatt, ezért fontos konzultálni egy orvossal vagy dietetikussal a megfelelő étkezési szokásokról.

máj. 29. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!