Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nyugtassatok meg, h. nem lesz...

Nyugtassatok meg, h. nem lesz semmi baj?! Tegnap voltam dokinál, a méhlepény I. folban érett.36 hét helyett nekem beért a 32. hétre.

Figyelt kérdés

A doki ilyeszgetett, h. jövő héten be kell feküdnöm a kórházba, és h. valószínűleg nem fogom elvinni a terhességemet a 38. hétig sem. Most nagyon félek,h. korán fog jönni a babám, meg attól is,h. terhességem végéig nekem bent kell feküdnöm a kórházba. Még 6-7 hétig.:( A babócám a koránál két héttel fejlettebb a méretei alapján, (szóval 34 hetesnek felel meg) de engem ez nem nagyon vigasztal. Nagyon szeretném ha még bent maradna.

Volt már esetleg közületek valaki így? Mi lett vele? Mitől érik ilyen gyorsan a méhlepényem? Sokat pihenek, nem dolgozok, cigit kávét hasonlókat messze elkerülöm, akkor mégis mi lehet az oka?

2010. nov. 10. 19:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Jó fej a dokid, hogy így paráztat, de hidd el, ez egyáltalán nem rossz érték. Nekem már a 28. héten I. fokban érett volt, a 37. héten II. fokban, és 40+4-en szültem.

A meszesedés elkezdődhet korábban is, akár a 25. héten is, úgy, hogy nem jelez semmilyen gondot.

Ettől akár vígan túl is hordhatod, és a baba így is makkegészséges lesz.

2010. nov. 10. 19:35
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem a 34hetesre 2.fokban érett lepényt mondott a doki, erre a szüléskor kiderült egyes fokban van csak, 38hétre(2héttel nagyobb baba)...

Nyugi

2010. nov. 10. 19:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem értem a dokidat! Miért kell rád hozni a frászt?? Nekem a 29. héten I. fokban volt érett a lepény, nem mondták, hogy rossz lenne... befekvésről szó sem esett. Utána sem kellett sűrűbben járnom uh-ra vagy bármi... a lányom a 38. héten született, makk egészségesen... (a tesói is a 38-39. héten születtek).
2010. nov. 10. 19:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Az orvosok ilyen pofátlanok:) Anyumat azzal ijesztgették 22 éve, hogy mindketten meghalunk, csak mert 20kg-ot hízott. Menjenek a píbe az ilyenek:)

Ne félj, nem lesz baj. A pihenés tök mindegy, mást már nem tudsz tenni mind várni.

Sok sikert, sztem kitart a lurkó:)

2010. nov. 10. 19:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi lányok, akkor nem én vagyok a kivétel. Eddig olyan szép gondtalan, nyugodt volt a terhességem, csak pozitívan gondolkodtam, tegnap óta meg csak a rosszra tudok gondolni,és éjjel ennek meg is lett az eredménye. Álmodtam olyan rosszat a babával, h. nagyon. Egyik napról a másikra beparáztam teljesen. Nem voltam sosem aggódós, ha fájt egy kicsit a hasam, vagy húzódott, fel sem vettem, vettem be magne-t és kész. MEg sem említettem a dokinak sem az ilyen apró problémáimat, mert belül éreztem,h. ezek természetesek. De most, úgy csinált, olyan képet vágott, olyan komoly volt,h. előtte rámjött a sírás. Azt hittem, ez valami nagyon rossz dolog, és,h. én heteken belül szülni fogok. De látom, van nálam cifrább eset is.
2010. nov. 10. 19:49
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
egy kicsit érthetetlen a kérdésed!
2010. nov. 10. 19:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Én azért élből nem hülyézném le az orvost, mert lehet látott már pár ilyen esetet. és jobb ha befekszel, mert az én környezetemben legalább 3 esetről tudok, akiknek a 36. héten halt meg a babájuk, és az én babám is azért került oxigénhiányos állapotba, mert hirtelen tönkrement a méhlepény. Úgyhogy jobb ha befekszel és figyelnek rád (bár én is bent feküdtem és éjfélkor visszaküldött az idióta nővér, amikor szóltam, hogy baj van- mondván ezért nem hív orvost, majd hatkor nem keltette fel már az ügyeletest, reggel hétkor végre hívott orvost, aki azonnal magzatvízet nézett és indították is a szülést, aztán sürgősségi császár lett)

És akkor azt mondták ez genetika, van akinek hamarabb meszesedik, van akinek később.

Ja de egyébként 35 hetesen nekem is azt mondták, hogy csoda lesz ha még egy hetet húzom és elviszem a 36 hétig és 40. hétre született. Úgyhogy emiatt ne parázz.

Nézett egyébként mást is (flowmetriát?)

2010. nov. 10. 20:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Nyugi, ha be akar fektetni a kórházba akkor fogadj szót és menj. Ott biztonságban leszel és figyelik majd uh-val meg különböző vizsgálatokkal a lepény érettségét. Ha már gond van úgyis mondani fogják. Ő valószinüleg azt akarja hogy pihenj és nehogy otthon vagy az utcán érjen baj. Amúgy meg majd ahány orvos annyi vélemény lesz meg annyi vizit.

Nálam is ez volt. Minden nap másik doki csinálta a vizitet és mind mást mondott. Én már 30 hetesen bekerültem a kórházba. Most vagyok 33 hetes és minden nap várom a "sorsomat". Megkaptam a tüdőérlelőket a babának, magamnak meg visszatartót hogy ne nyíljon tovább a méhszájam. Ráadásul az én babám meg csak 1200 grammos, szóval kicsinek mondták. Örüljek ha kibírom a 35 hetet.

Hidd el jót akar. Nehéz a tudat hogy ki tudja mikor szülsz és még lehet hogy sok hetet bent kell töltened a kórházban de a baba majd elfeledteti veled. Ne parázz mert az meg nem tesz jót. Emeli a stressz a vérnyomást, keményedést okoz, sietteti a koraszülést.

Nekem sem könnyű főleg hogy van egy 2 éves kislányom aki még soha egyetlen 1 napot sem töltött külön tőlem....és hallom hogy sir utánam a telefonba, meg ha bejön hozzám nem akar elmenni.

Nekem most ez a rosszabb, bár ez meg valamelyest elfeleteti velem a jelenlegi bajomat.

2010. nov. 11. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!