Tényleg igaz, hogy a fogantatáskor már 2 hetesnek számít a terhesség?! Én ezt nem értem. Bocsánat a buta kérdésért, első baba.
Ez roppant egyszerü: a terhességet az utolsó menstruáció első napjától számolják.
Tehát a terhesség annyi idős pl. 20 hetes de a baba csak 18.
ez így nem igaz. Ha pontosan, dátumra pontosan tudod a teherbeesés napját (pl. inszemináció) akkor arra a napra számítva 38 hétre történik a szülés.
A terhességi kor ennek ellenére az utolós mensi első napjától számítódik ki.
Igen, így van, én is ezt akartam írni:) Kicsit félreértetted, szerintem. Amikor a magzat 38 hetes (azaz a peteéréstől számítva), akkor szülünk általában, de a terhességi kor ilyenkor 40 hét.
Amúgy nekem eltolódott a peteérésem, tehát a menzesz első napjától nem két hétre, hanem 3 hét múlva volt, én tudom a pontosan dátumot, így úgy számolom a terhességi heteket, hogy a peteéréshez adok hozzá két hetet, amúgy plusz egy héttel több lenne.
Igen, mindig csak a terhesség korát nézik az orvosok, az szerepel majd minden leleteden, kiskönyvedben, stb.
Én 5 hetesen mentem orvoshoz, már látta a petezsákot. (5 hetesen, azaz a fogantatástól számított 3 hetesen.)
Tehát, most vagy 4 hetes terhes, gratulálok, kismama:)
Én hivatalosan márc30án menstruáltam utoljára, tehát a terhességi korom:32hét 1nap, De a fogantatás nálunk valahogy úgy alakult, hogy nem a ciklus 14.napján április13körül jött össze, hanem amikor újra menzinek kellett volna jönnie(nem volt újabb), így a babám 2héttel kisebb, vagyis a gyerek miatt csak 30hetes terhes vagyok. És most úgy megyek majd 32hetes kontroll uhra, hogy már voltam két hete, de a baba szerint is mennem kell két hét múlva, a beutalóra rá van írva, hogy graves:34-2 jelezve, hogy hivatalosan mennyi vagyok, és mennyi az eltérés. Ha a számolt, tehát márciustól kezdve nézzük a 40hetet, és jan4én születne meg a kicsi, akkor nem 38hetes lenne, hanem csak 36.
Tehát a terhes korban benne van a menzi 5-7napja, az azt követő napok a peteérésig is, de a baba valóban csak Xidő múlva lesz benn a pociban:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!