Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 38 évesen, 1. terhességnél...

38 évesen, 1. terhességnél milyen szűrővizsgálatokat érdemes megcsináltatni? El kezdtem utánaolvasni, de elvesztem a genetikai vizsgálatokban, valamint az anyagi kereteim is behatároltak. (olyan 100, max 150.000-ig)

Figyelt kérdés

márc. 25. 09:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Én a Nifty tesztet csináltattam meg, nekem több orvos is ezt javasolta. Sajnos árban ez több, már 2 éve is 200 ezer Ft felett volt.
márc. 25. 10:02
 2/11 anonim ***** válasza:
61%

Hát ennyibe a prena alap fér bele, ahogy látom.

Ezen kívül az összes többi jóval drágább.

Azt hiszem, ebben az esetben csináltatnék egy kombinált tesztet és a prena alapot, meg az első genetikai ultrahangot egy nagyon jó dokinál csináltatnám. Ez kb belefér 150-be.

Mi egyébként niftyt csináltattunk, 230 körül volt tavaly nyáron.

Az orvos,aki a nifty-hez levette a vért, a közelünkben a legjobb ultrahangos, hozzá szerettem volna menni a tizenkettedik heti genetikai ultrahangra is. Ezen kívül nekünk még volt magzati szív ultrahang is azt hiszem a 20. héten (nekem jött elő terhesség alatt szívproblémám, úgy éreztük, jó lenne ránézni). 39 éves vagyok. Amúgy nem bántásképp írom, de a gyerek sokkal többe fog kerülni.

márc. 25. 10:19
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Kerdes, hogy egy rossz eredmény valtoztatna e terhessegeden, magyarán ha beteg lenne a baba, elvetetned e. Van aki ilyen korban már nem gondolkodik egyáltalán azon, hogy elvetessen egy beteg magzatot, hiszen egyre csökken a teherbeeses esélye. Ha nálad nem így van, akkor pedig azt a tesztet kell választani, ami a legtöbb eredményt adja, az pedig nem olcsó.
márc. 25. 10:32
 4/11 A kérdező kommentje:
A nifty-ből melyiket csináltattátok?
márc. 25. 13:45
 5/11 anonim ***** válasza:
60%
Esetleg csináltathatsz egy kombináltat, és ha az jó akkor alap prenát, ha nem annyira jó akkor valahogy kiköhögitek egy több mindenre szűrő verzió árát.
márc. 25. 13:55
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Trisomy tesztet csináltattunk a Trisomy Test + csomagot (kék)

Ez 450 €, de van olcsóbb és drágább is... Nekünk ez megfelelő volt.

Itt a weboldal, részletesen levan írva mit szűr a teszt. A 11.ik héttől végezhető, és maximum 1 hét alatt meg van az eredmény.

[link]

márc. 25. 13:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
márc. 25. 13:57
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
"az első genetikai ultrahangot egy nagyon jó dokinál csináltatnám" - az a baj, hogy állami keretek közt nem ő választja ki, hogy ki csinálja az UH-t. Ha pedig ő választ nagyon jó dokit, az nem olcsó. Az én nőgyógyászom pl. a JÁnosban dolgozik, ő a korom miatt megmondta nyíltan, hogy ha belefér anyagilag akkor az Istenhegyibe menjünk, konkrétan melyik orvoshoz, mert ő genetikus, méghozzá az egyik legjobb az országban, a Jánosban pedig csak szonográfus végzettségűek csinálják a genetikai UH-kat. Jó esetben - itt is olvasni ilyet - észreveszik ha valami baj/bajra utaló jel van és továbbküldik államin belül olyan helyre, ahol genetikus csinálja a vizsgálatokat, tipikusan gondolom a SOTE-ra.
márc. 25. 14:27
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván magánban gondoltam, azért írtam hogy a prena alap+az ultrahang belefér kb 150-be. 100 a prena ha jól láttam, 50 ezerért meg csak megcsinálja az ultrahangot akárki is az. Második vagyok.
márc. 25. 14:54
 10/11 anonim ***** válasza:
9# hát 50e már nem feltétlenül elég egy genetikai ultrahangra. De a gyerek valóban sokkal többbe fog kerülni.
márc. 25. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!