Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek ha a 17 éves...

Mit tegyek ha a 17 éves barátnőm teherbeesett? Hogy lenne jó megoldani a helyzetet? Hogy mondjuk el szüleinknek?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, és a lánnyal 3 éve vagyunk együtt. Fél éve élünk szexuális életet, tablettával védekeztünk. Eddig semmi probléma nem volt, de mégis becsúszott. A magzat 10 hetes. Barátnőm azt mondta ő hallani sem akar az abortuszról, mert nem tudná feldolgozni és lelkiismeret furdalása lenne örökké. Én csak most kezdek el dolgozni, nemrég végeztem a sulival. Valószínűleg albérletbe kell majd költöznünk, de nem tudom hogy hogyan tartsam majd el őket. Teljesen kétségbe vagyok esve
febr. 15. 14:27
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
mármint úgy értem hogy az apjával találkoznak ritkán. Ne haragudjatok nagyon fáradt vagyok
febr. 15. 15:10
 12/34 anonim ***** válasza:
54%

Akkor elé álltok és elmondjátok. Ezt nem lehet "szépen" közölni. Leültök és megbeszélitek.

Egyébként lehet a kisasszony nem szedte rendesen a bogyót és ezzel akart kitörni otthonról. Aki rendesen szedi a betegtájékoztatónak eleget téve az nem lesz terhes.

Baromi nehéz lesz az életetek, főleg, ha apukája se fog támogatni titeket.

Nem tudjátok, hogy mit vállaltok.

Mi 7 évet vártunk babára, gyakorlatilag egy szülést levezeznék, még is, mikor meglett a baba már nem volt olyan habos a dolog, mint vártam.

Egyet tudok tanácsolni. A lány mindenképp tegye le az érettségit! Ebben segìtened kell őt. Anyuka ismerősöm 3 gyerekkel most küzd az érettségiért...élete legnagyobb hibája volt állítása szerint nem befejezni a sulit. Kell az érettségi, hogy utána legyen munka is. És ebben csak te fogsz tudni neki segíteni. A mai világban nagyon sokba kerül minden. Jártál boltba mostanában, láthatod mi vár rátok.

Ha lesz segítségetek az pozitív, ha nem...akkor kösd fel a gyatyát, mert ha tápszeres lesz a baba, az havi 30 ezer alsó hangon ami növekszik a kicsi étvágyával is. Én már az anyagiak miatt sem vállalnám munka nélkül...érettségi nélkül, szó szerint a semmire. Baromira nem vagyok híve az abortusznak, örökbe is lehet adni, de ez az a helyzet mikor bizony felelőtlenség megtartani.

Ha szüleitek képesek anyagilag támogatni, és ezt ti elbítjátok viselni, hogy ki lesztek nekik szolgáltatva, akkor sok szerencsét.

Tégen könnyebb volt a semmiből várat építeni fiatalon, most... az is küzd aki 1millát keres házaspárként.

febr. 15. 15:11
 13/34 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszönöm a tanácsaid. A sulit mindenképp beszeretné fejezni. Esetleg ha úgy van szóba jöhet a magántanulóság. Amiben tudok segítek neki, nem fogom elhagyni. Bizonyára tudom milyen árak vannak és ez aggaszt a legjobban. Kaptam állás ajánlatot németbe (rokonoméknál) ahol nagyon jól keresnék, de nem hagynám itt őt a picivel. Szóval a B terven gondolkodom
febr. 15. 15:30
 14/34 anonim ***** válasza:
14%
Abortusz.
febr. 15. 17:36
 15/34 anonim ***** válasza:
47%

Pedig irány német, most.

Most lesz 3 hós, ha te kint 6 hónapot dolgozol lesz egy kis alapotok.

A lány anyukája hátha segít, akkor maradj kint, ő fejezze be a sulit, és mehet ki utánad és alakítsátok ott ki az életeteket

febr. 15. 17:40
 16/34 anonim ***** válasza:
10%
Kapaszkodj,újszülött 0-24-ben cicin lóg. Megnézném hogy oldaná meg a tanulást...
febr. 15. 17:44
 17/34 anonim ***** válasza:
13%

#15: az igen. Szerencsétlen lánynak van elég baja, tiniként kell nem csak szembenéznie az anyasággal, de a kultursokkal, hogy nem tudja megértetni magát, hogy nincs egy orvos, akivel az aggodalmait átbeszélheti stb.

Meg elképzelem azt a szállást, amin a Kérdező él majd, hová teszik a gyerekágyat...

febr. 15. 17:52
 18/34 A kérdező kommentje:
Azóta összeültünk, beszéltünk. Kimegyek németbe minél előbb. Lesz egy biztos alapunk. Eközben anyukám és az ő anyukája mindenben segíteni fogják a barátnőm. Utána kijönnek ők is németbe. Sajnos ebben az országban nem fogunk tudni megélni. Ez a legjobb verzió. Remélem összejön
febr. 15. 17:54
 19/34 A kérdező kommentje:
Egy a szerencsénk hogy nekem a fél családom kint él, és mindketten jól beszéljük a nyelvet
febr. 15. 17:56
 20/34 anonim ***** válasza:
24%
16-os; ne írj már hülyeséget, egy gyerek nem lóg 0-24-ben cicin, teljesen kizárt. Másrészt nem az elsö pár hónapban kellene a lánynak tanulni, hanem a következö tanévben, akkor meg a gyerek már nem szopik.
febr. 15. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!