Mik a vélemények a programozott császárról? Szült így valaki? Mik a tapasztalatok?
Barátnőmnek programozott császára volt, mert a baba harántban feküdt. Egy pénteki napon befektették a kórházba (39 hetesen - orvos javaslatára) és hétfőn műtötték megbeszélt időpontban. Vasárnap estétől nem ehetett. Előtte minden nap ctg-nst vizsgálatra vitték. Vért is vettek tőle előtte nap. Minden rendben ment, babával együtt egészségesek.
Ha indokolt a programozott császár, akkor nincs vele gond. Az a lényeg, hogy az új kis élet egészségesen jöjjön világra!
Én sokáig vajúdtam, de sajnos komplikáció miatt császár lett. Ha ezt előre tudom, akkor én is azt mondtam volna, hogy programozott császár legyen, és akkor kimaradt volna a több óra vajúdás és az a feszültség, amit a komplikáció okozott...
Nagyon féltem a császártól, és sokáig úgy volt, hogy az lesz, mert az én babám sem akart befordulni, de aztán mégiscsak átfordult fejvégűbe, így készülhettem a természetes szülésre. Ami sajnos mégsem jött össze. Persze bánom, de nem lett semmi bajunk a császártól, hamarabb felépültem mint gondoltam volna, és ami nekem a lényeg: kislányom egészségesen született!
Igaz hogy az én császárom nem előre programozott volt, de vajúdás nélküli, így hasonló. A fiam az első perctől fogva egy nagyon nyugodt, bújós, anyás és apás kisgyerek. Most 2 éves, de nem hiszem, hogy akár a későbbiekben is fellépne nála kötődési probléma.
ÉS ugye azt mondják, hogy a császárosok nehezebben szoptatnak. Ez szerintem agyban dől el. Nekem a 3. napon megindult a tejem, és 18 hónapig szoptattam gond nélkül.
Szerintem az így nem igaz, hogy a császárral született babák szebbek, csak formásabbak. Nem szenvedik át magukat a szülőcsatornán, és a fejecskéjük szebb marad. A fiamra a mai napig sokan megjegyzik, hogy gyönyörű szép formás, kerek a feje. És tényleg az.
Szia, nekem programozott császárom volt, mert már a 32. héten akkora volt a pocakomban a kisfiam, mint egy teljesen érett magzat, így a doki ekkor már pedzegette, hogy az lenne a legjobb, ha nem várnánk meg a 40. hetet (e mellett epilepsziás is vagyok és az első szülésnél majdnem ottmaradtunk a lányommal, mert levált a méhlepény idő előtt...). Szóval több szempontból is indokolt volt a programozott császár. A kisfiam végül 4650 grammal született a 38. héten. Nagyon jó élmény volt az egész, a pici is jól bírta, semmi baj nem volt. Nekem jó érzés volt tudni, hogy programozott császár lesz, nem izgultam.
Jelenleg egy éves huncut fiú, egészséges, mai napig szopcsizik (hat hónapig kizárólag anyatejes volt), szülés után már másnap volt tejem. Nem veszem észre, hogy negatívan befolyásolta volna az anya-gyerek kapcsolatunkat, vagy a fejlődését az, hogy nem simán született.
Feleslegesnek tartom a császáros kismamák ijesztgetését!
Egy pár "okos" kismama kitalálja h kötődési problémái lesznek a babának. Micsoda hülyeség! 3 ismerősöm is császárral (nem tervezett) szült, közülük egyiknek sincsenek ilyen problémái, és a legidősebb fiú 10éves.
Én programozott császárral fogok szülni egy régebbi autóbaleset miatt.
Az orvosom mondta h attól h császár még lehet több baba is később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!