18 hetes terhesen hirtelen kisebb lett a hasam. Ez
normális?
Figyelt kérdés
Harmadik baba, úgyhogy viszonylag gyorsan látszott a pocim, 18 heteshez képest nagy volt. Viszont az elmúlt 24 órában hirtelen kisebb lett, nem is kényelmetlen egyáltalán, ha behúzom, kb letagadhatnám, hogy terhes vagyok. Nem vagyok az a fajta, aki mindenen stresszel, de ez picit megijesztett annyira, hogy legalább rákérdezzek. Szerintetek ez normális? Volt valakinek ilyen? Rúgni még csak nagyon ritkán érzem, egy nap egyszer, ha direkt figyelek. Az első kettővel 14. héttől rendszeresen éreztem őket. 12. heti genetikain minden rendben volt, a második genetikai hétfőn lesz.
ma 19:13
1/6 A kérdező kommentje:
És ha számíthat, az evés/ivás sem változott, ugyanannyit, ugyanazt ettem, mint tegnap.
ma 19:15
2/6 anonim válasza:
Gondolj bele, hogy mennyit változik baba nélkül is a hasunk: reggel milyen lapos az evések utáni állapothoz képest, vagy mikor felpuffadunk, milyen nagy lesz hirtelen. Ezer dolgon múlik ez, ne aggódj. Még nem is kellene minden nap érezned a mozgását, az is normális volna, ha eltelne nap nélküle. Ha megnyugtat, nézzen rá orvos de szerintem feleslegesen idegeskedsz 😊 nyugi, minden rendben van.
ma 19:28
3/6 anonim válasza:
Ennek több oka lehet. Megfordulhatott a baba, vagy felfele tágult most a méhed, nem előre, vagy fel voltál fúvódva, vagy változott a hasizmok tónusa...
ma 19:33
4/6 anonim válasza:
Ok., de akkor szerinted hova tűnt, ezen logika alapján? Mert azért 18hetes magzat nem igazán szívódik fel egyik napról a másikra.
Nem azt mondom, hogy nem lehet baj. Sajnos, bármikor lehet, de annak nem az a jele, hogy eltűnik a has.
ma 19:36
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, azóta megrúgta a napi adagját, úgyhogy megnyugodtam. Azt tudom, hogy változik a has, de ahhoz képest is sokkal kisebb volt, pláne hogy nekem reggel szokott laposabb lenni, estére meg sokkal nagyobb.
#3 De, amúgy ez az egyik tünete a második/harmadik trimeszteri magzati halálnak, hogy "összeesik" a méh, elveszti a tartását. Lehet, hogy azért is jutott eszembe ezen aggódni, mert ezt tudom. 😅
ma 19:45
6/6 anonim válasza:
#5! Na, kész szerencse, hogy én ilyeneket nem tudtam. Elég volt végig rettegnem az 1.trimesztert😂
Amúgy most, hogy így mondod, nekem is volt egy rövid idő, amikor kisebbnek láttam, a 2.trimeszter elején. Szerintem azért, mert előtte a méh is megnagyobbodott már, de még megvolt a puffadás is. Aztán elmúlt a puffadás és kisebbnek tűnt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!