Miért baj vagy miért csinálnak ellenőrző vérvétel a 0 (RH) negatív vér csoportú anyáknál? MI lehet ennek a hatása a picire?
Első terhességnél nincs különösebb gond de ha nem kapsz szurit szüléskor (vagy ne adj Isten vetéléskor) és a következő babád pozitív lesz (mert ez a gyakoribb) akkor ellenanyagot termel majd a szervezeted ellene.
Emiatt majd lehet vetélés vagy fejlődési rendellenességek, vakság ilyesmi.
Egyébként meg figyelemmel fogják kísérni a mostani terhességed alatt is,h. hogy alakulnak a dolgok de ne izgulj most még nem lesz gond ezzel!
Szia
Tényleg ne aggódj én kéthavonta járok ellenanyag szűrésre
Ha netán a szervezeted elkezdi termelni akkor sincs nagy baj hiszen van rá megoldás azért is szokták ezt figyelni
Butaság,amit a 2.válaszoló írt!!!
Én is RH-negatív vagyok!2 havonta vérvétellel ellenőrzik,h a vér nem termel-e ellenanyagot.
Ha ne adj'Isten mégis,a baba attól még nem fog SE MEGVAKULNI,és SEMMIFÉLE fejlődési rendellenessége nem lesz.
A legnagyobb baj ami történhet,h jobban besárgúl születés után vagy pedig születés után egyből vérátömlesztést kap.
Ami természetesen nem egy jó dolog,de ahhoz képest amit a hölgy irt-vakság,fejl.rendell.ség- annál ezerszer jobb.
Úgyh nyugodj meg nem lesz semmi gond!
Csak még az utolsó válaszolónak írnék ha már le lettem butázva (??)...az első terhességnél nem is lesz semmi gond de ugyanezt mondtam én is.
Viszont ha nem adnának AntiD-t majd szülés után akkor bizony a következő babák egyre betegebbek lesznek és fejlődési rendellenességeik lehetnek.
Remélem így akkor számodra is érthető amit írtam.:-/ Sztem mások értették, de mindegy nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!