Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól van szívverése a...

Mikortól van szívverése a babának?

Figyelt kérdés
Kiderült hogy babát várok. Lehet buta kérdés de hányadik héttől van szívverés? Úgy tudom a 6.tól átlagosan már lehet rá számítani. Na ez oké eddig. A kérdésem viszont ennél furább. Ilyenkor a terhességi idő számít vagy a magzatnak a kora? Nem tudom másképp fogalmazni. Ugyanis ugyebár a menzeszt, fogantatást stb néznek onnan számolnak de ugyebár a kis apróságnak is van egy kora ami eltérő. Ezt sokáig nem is értettem majd utána néznek és valóban. De akkor a magzati kor számit szívverésnél? Vagy a 6 hetet magára a kezdetektől gondolják? Bocsi hogy ilyen zavaros de tényleg nem tudom másképpen fogalmazni.
tegnap 15:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 6.terhességi héten volt már szívhang.A terhességi hét

számít.

tegnap 16:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Utolso menstruaciotol szamoljak, a fogantatas nem lenyeg, mert egy spontan, atlag terhessegnel nem is lehet pontosan tudni hogy mikor lehetett.
tegnap 16:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy a lényeg. Az utolsó mensitől számolódik a terhességi kor. Akkor is, ha ugye két hétig ott még kanyarban sincs a terhesség.

A neten található táblázatok is a szerint írják, mekkora az embrió majd később a magzat.

Tehát mensi elmaradás napján már 4 hetes a terhesség. A többin felesleges gondolkodni. Ez egy 28 napos ciklusra vonatkozik. Amennyivel hosszabb szokott lenni a ciklus annyival lehet épp kisebb a baba. Pl akinek 34 napos ciklusa van, mensi szerint hiába meg 6 hetesen, tuti biztos, hogy alig lesz még 5 hetes, hisz később van ovu és fogantatás.

Mással nem érdemes számolni. Így a legbiztosabb, ha 3 héttel mensi elmaradás után megy az ember dokihoz.

Alapvetően 7.hétig kell legyen szívműködés, pulzálás.

12.heti uh-n mérik a legpontosabban a babát, ott szokták a szülés várható idejét is meghatározni, utána másképp nőnek a magzatok, kiütközik a genetika is.

Van akinél rendszertelen ciklus esetén korrigálnak is. Ugye akinek 40-50napos ciklusai vannak, ott mem tudnak mensivel számolni.

Az uh-n az embrió méreteinél nézik mekkora a terhességi kor ami szintén a mensihez viszonyított elven működik. Mensihez viszonyítva 7 hetes embrió akkora amekkora, találsz táblázatot róla, ha érdekel. Tehát nagyjából meg van határozva kb mikor mekkora. Ebből tudják le van e maradva vagy előrébb jár e.

Lényeg, hogy átlag ciklusnál számolj a mensidtől.

tegnap 16:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Na így már értem nagyon köszönöm akkor ha már megyek a dokihoz bizonyosan kell lennie szívhangnak. Igen kedves 3. pont emiatt a kavarodások miatt volt a kérdésem is ilyen zavaros és sokan nincsenek tisztában ezekkel amiket leírtál, féltem hogy hülye kérdés lesz. Köszönöm mindenkinek a válaszát
tegnap 16:39
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó menses első napjától számoljuk.

Az első genetikai UH (12 hét) ott szoktak korrigálni, a kiírás napja is változhat.

Nekem 5+valahány nap még csak petezsák volt.

tegnap 16:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Az utolsó menstruációtól számolják. De ha mégsem lesz szívhang, akkor sem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Előfordulhat, hogy később volt ovuláció, ebben az esetben menstruációtól függetlenül újrakarkulálják a kort, hogy reálisabb képet adjon. Az első trimeszterben a méretek és növekedési tempó megegyezik, ezért az alapján meg tudják mondani, mennyi idős valójában.
tegnap 20:15
 7/7 anonim ***** válasza:
En ugy tudom, hogy a fogantatastol szamitva 20-21. napon indul be a pulzalas
tegnap 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!